Μπογδάνος: Δεν θα κάνουμε κυνήγι μαγισσών - Χρόνια διαμαρτύρομαι ότι δέχομαι απειλές

Τι δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για την εμπρηστική επίθεση - Η ανακοίνωση του κόμματος

Εμπρηστική επίθεση δέχθηκε χθες το βράδυ έξω από το σπίτι του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος και μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega. Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια τόσο στο αυτοκίνητο του βουλευτή, όσο και της συζύγου του. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε πως χρόνια τώρα δέχεται διαρκείς απειλές.

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε ''χτυπήστε εμένα όχι τη Μιμή''. Χθες δεν χτύπησαν εμένα. Χτύπησαν την οικογένειά μου, τους γείτονες, τα ανήλικα κορίτσια τους. Χτύπησαν όλους όσοι θα μπορούσαν να περάσουν 20:00 από δύο πεζοδρόμια, στην οδό που κατοικώ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπογδάνος στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

Μεταξύ άλλων ο ίδιος ανέφερε πως οι δύο εμπρηστικοί μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί κάτω από τα ρεζερβουάρ. Τόνισε, μάλιστα πως δεν θέλει να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν, καθώς άπτονται και της έρευνας που διεξάγει η Ελληνική Αστυνομία. Αυτό που θέλησε όμως να υπογραμμίσει ο κ. Μπογδάνος, είναι ότι υπήρχε κίνδυνος να χάσει τη ζωή του οποιοσδήποτε περνούσε εκείνη την στιγμή από το πεζοδρόμιο, όπου ήταν σταθμευμένα τα οχήματα, όπου και οι δράστες είχαν τοποθετήσει τον μηχανισμό.

«Δεν θα χάσουμε την ψυχραιμία μας, δεν θα οξύνουμε τους τόνους, δεν θα κάνουμε κυνήγι μαγισσών. Χρόνια όμως διαμαρτύρομαι ότι δέχομαι διαρκείς απειλές. Ορισμένοι το απειλούν, το γραφικοποιούν και το βρίσκουν και καταγέλαστο. Υπάρχουν αρκετοί που συνδέονται και με θεσμικούς χώρους που θα έπρεπε να έχουν μηδενική ανοχή στη βία και στις απειλές βίας, που έχουν σιγοντάρει την ενορχηστρωμένη στοχοποίησή μου εδώ και χρόνια. Δεν θα μας φοβίσουν δεν θα μας νικήσουν. Ούτε αυτοί ούτε οι πολιτικοί τους προστάτες» κατέληξε ο κ. Μπογδάνος.

Ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επίθεση στον βουλευτή κ. Μπογδάνο, εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό. Σήμερα απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνου και της συζύγου του χτυπώντας με διπλό εκρηκτικό μηχανισμό το σπίτι και τα αυτοκίνητά τους. Το αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου καταστράφηκε ολοσχερώς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Επιθέσεις τέτοιου είδους, εναντίον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και αναμένουμε την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Ας κάνουν κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των στελεχών και των βουλευτών του κόμματός μας. H σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM