Παγώνη: «Θα έπρεπε να έχουμε μείωση των κρουσμάτων»

Η Ματίνα Παγώνη εκφράζοντάς την ανησυχία της για την ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας, επισήμανε πως μετά τα τελευταία μέτρα που πήρε η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχαμε μείωση των κρουσμάτων και όχι αυτήν την υπάρχουσα αύξηση, προειδοποιώντας ταυτόχρονα πως έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, προειδοποιεί για την σταθερή αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα, παρά τα τελευταία μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση.

«Θα έπρεπε να έχουμε μείωση των κρουσμάτων»

Η ίδια υποστήριξε πως τρεις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση νέων μέτρων από την κυβέρνηση, «κανονικά έπρεπε να έχουμε μείωση των κρουσμάτων και όχι την υπάρχουσα αύξηση».

«Ξεχάστε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά»

Για μια ακόμη φορά, η κα Παγώνη επεσήμανε πως φέτος θα πρέπει να κάνουμε μοναχικές γιορτές. «Ξεχάστε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. (...) Ρεβεγιόν δεν έχετε κάνει ποτέ μόνοι σας; Ευκαιρία να το δοκιμάσετε. (...) Να μιλήσουμε για Πάσχα, για σούβλισμα αρνιού, αν γίνει», σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega.

«Στόχος μας είναι η μείωση των κρουσμάτων»

«Ο αριθμός των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων είναι οι τρεις δείκτες που μας δείχνουν πώς πάμε. Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, έτσι όπως φαίνεται, χωρίς καν να υπολογίζω τα επιδημιολογικά στοιχεία που αναφέρονται σε 2.000 κρούσματα μέχρι τον Δεκέμβριο, στόχος μας είναι η μείωση των κρουσμάτων, εμείς έχουμε μια μικρή σταθερότητα η οποία ανεβοκατεβαίνει», είπε η Ματίνα Παγώνη.

«Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά»

«Θα πρέπει να δούμε τι άλλο θα κάνουμε, γιατί ο καιρός αλλάζει. Μπαίνει χειμώνας. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Και συνέχισε λέγοντας πως για την αύξηση των κρουσμάτων και τη διασπορά του ιού γενικότερα «φταίει» η μη τήρηση των μέτρων προστασίας σε καταστάσεις όπου παρατηρείται συνωστισμός, όπως για παράδειγμα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM