Η Πατουλίδου στο πλευρό της Μπεκατώρου – «Τώρα είναι η στιγμή της αλήθειας»

Η χρυσή ολυμπιονίκης και πολιτικός Βούλα Πατουλίδου εξέφρασε τη στήριξη της προς την Σοφία Μπεκατώρου και παράλληλα, μίλησε για τις απειλές και τις παρενοχλήσεις στο χώρο του αθλητισμού – «Οι παράγοντες είναι η εξουσία και στο απυρόβλητο»

Η Βούλα Πατουλίδου δείχνει τον αποτροπιασμό της για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπ0εκατώρου εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση προς το πρόσωπο της. Παράλληλα, η πρώτη γυναίκα χρυσή Ολυμπιονίκης της Ελλάδας μιλά για απειλές και παρενοχλήσεις στον χώρο του αθλητισμού, αναφερόμενη μάλιστα, και σε προσωπικές της εμπειρίες.

«Και ευελπιστείς ότι θα περάσει»

«Είκοσι χρόνια μία λαβωμένη ψυχή κρατούσε ένα μυστικό, το οποίο ήθελε να το ουρλιάξει, το έθαψε και όταν ήρθε η στιγμή – γιατί πολλοί αναρωτιούνται γιατί τώρα – βλέπει τον ίδιο άνθρωπο να θέλει να συνεχίσει – γιατί έχει εκλογές στην ομοσπονδία – και ευελπιστείς κάποια στιγμή από την αγωνία σου ότι θα περάσει αυτό και αυτό τον άνθρωπο δεν θα τον ξαναδείς», είπε η Βούλα Πατουλίδου.

«Και καθώς μεγαλώνεις και δυναμώνεις, λες φτάνει πια»

Και συνέχισε λέγοντας: «Και περνάει ο καιρός, ξανά μπροστά σου. Και καθώς μεγαλώνεις και δυναμώνεις, λες φτάνει πια, να μου βιάζεις και το μυαλό και την ψυχή. Αυτός ο φόβος είναι που δυναμώνει την εξουσία αυτού. Και λες 'δεν θα σου επιτρέψω αλώβητος να συνεχίσεις χωρίς καμία επίπτωση που δεν ξέρω αν το έχεις κάνει και σε κάποιον άλλο'».

«Είναι μία πρακτική πάρα πολλών χρόνων»

Η νυν αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, σχολιάζει τις πρόσφατες αποκαλύψεις λέγοντας: «Είναι μία πρακτική πάρα πολλών χρόνων που λέει ότι εγώ ο μεγάλος παράγων, είμαι στο απυρόβλητο, είμαι στο ατιμώρητο γιατί έχω εξουσία που μου την έχουν παραχωρήσει. Όποιος και να μιλήσει εναντίον μου δεν θα με κουνήσει, δεν θα με τρομοκρατήσει και εγώ συνεχίζω. Είναι απλά τα πράγματα».

«Εγώ είχα απειλή»

Αναφορικά με τις δικές της εμπειρίες η ίδια σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εγώ είχα απειλή, να μην μπω ποτέ στο αεροπλάνο της Βαρκελώνης γιατί θεωρητικά δεν διεκδικούσα καμία διάκριση. Στη Βαρκελώνη κέρδισα, στη Βαρκελώνη έκανα την υπέρτατη διάκριση και την κατάργηση όλων των αρνητικών σχολίων. Άρα, η απειλή ήταν μπροστά μου, έπρεπε να μην την δω και να την προσπεράσω και αν δεν υπήρχε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ίσως να μην πήγαινα ποτέ στην Βαρκελώνη».

«Γιατί αυτή ήταν η νοοτροπία»

Image removed.

«Το όριο το είχα πιάσει, αλλά αυτό δεν σου έδινε το όνειρο της μεγάλης διάκρισης. Οι παράγοντες είναι η εξουσία και στο απυρόβλητο. Εσύ που είσαι ο πρωταγωνιστής στο γήπεδο είσαι όμως δούλος έξω από το γήπεδο, γιατί αυτή ήταν η νοοτροπία και προσπαθούμε χρόνια οι μεγάλοι αθλητές να την σπάσουμε για να μπορέσουν μικρότερα παιδιά να φτάσουν στην διάκριση» συμπληρώνει με νόημα.

Η ίδια μάλιστα, ερωτώμενη αν έπεσε η Βούλα Πατουλίδου θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης επεσήμανε πως «εγώ είχα ένα μεγάλο προσόν, ξεκίνησα –παγκόσμια πρωτοτυπία– πολύ μεγάλη τον πρωταθλητισμό, ταυτόχρονα όμως παντρεμένη. Με έναν αθλητή της άρσης βαρών, καταξιωμένο στους αθλητικούς χώρους, γνωστό τοις πάσι, άρα δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να κάνει κάτι διαφορετικό. Οπότε στην πλευρά της όποιας σεξουαλικής παρενόχλησης ήμουν καλυμμένη».

«Σε αυτόν τον χώρο να μην μπαίνει όποιος να' ναι»

«Υπάρχουν και παράγοντες διαμάντια με το που σε βλέπουν σου δίνουν την δύναμη και την ώθηση για να ξεπεράσεις όρια. Άρα, η εμπιστοσύνη είναι μεγάλη γιατί αυτή είναι η οικογένειά σου. Σε αυτόν τον χώρο να μην μπαίνει όποιος να' ναι» είπε η χρυσή Ολυμπιονίκης μεταξύ άλλων.

«Τώρα θα διεκδικήσει το δίκιο της και καλά θα κάνει»

«Η δεινή θέση ήταν όλα τα χρόνια που το κουβαλούσε, που έλεγε να το πω να μην το πω. Τώρα είναι η στιγμή της αλήθειας. Η στιγμή της εκδίκησης, του ήρεμου ύπνου της γιατί μέχρι τώρα είχε εφιάλτες. Τώρα θα διεκδικήσει το δίκιο της και καλά θα κάνει» ανέφερε για την Σοφία Μπεκατώρου.

«Δεν είναι πάντα εύκολο να απενοχοποιηθείς»

Image removed.

Απαντώντας σε όσους αναρωτιούνται «γιατί τώρα, γιατί 23 χρόνια μετά» η κα. Πατουλίδου τονίζει «Δεν είναι πάντα εύκολο να απενοχοποιηθείς από μία τέτοιου είδους πράξη που θέλεις να την κρατήσεις όσο το δυνατό στο σκοτάδι».

«Έχει μεγαλώσει και νιώθει πιο δυνατή»

Και κατέληξε λέγοντας: «Έχει μεγαλώσει και νιώθει πιο δυνατή. Υπάρχουν οι εκλογές των ομοσπονδιών τώρα και πάνω που έλεγες θα απεγκλωβιστούμε από αυτόν τον άνθρωπο όπου τον κοιτώ και θυμάμαι στιγμές που θέλω να ξεχάσω, κι όμως αυτός είναι ζωντανός και διεκδικεί εκ νέου μία άλλη θητεία. Ως εδώ και μη παρέκει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM