Pfizer/BioNTech: Άλλα 200.000.000 εμβόλια στην Ε.Ε.

Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέληξαν

σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Επιπλέον 200 εκατ. δόσεις εμβολίων θα παραλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση από τις Pfizer/BioNTech έπειτα από σχετική συμφωνία. Οι επιπλέον 200 εκατ. δόσεις αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο 2021, με περίπου 75 εκατ. εξ αυτών να παραδίδονται το δεύτερο τρίμηνο.

Ο συνολικός αριθμός των δόσεων που θα αποσταλούν στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. έως το τέλος του έτους θα φτάσει τις 500 εκατ.

Τι δήλωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά

«Αναγνωρίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό για να νικήσουμε αυτόν τον ιό και να ελέγξουμε την παγκόσμια πανδημία. Εργαζόμαστε αδιάκοπα για να υποστηρίξουμε την περαιτέρω ανάπτυξη εκστρατειών εμβολιασμού στην Ευρώπη και παγκοσμίως, επεκτείνοντας την παραγωγική ικανότητα», δήλωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

«Με αυτή τη νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένουμε τώρα να παρέχουμε αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων Ευρωπαίων πριν από το τέλος του έτους», πρόσθεσε.

Από τις 12.00 σήμερα ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί

Να υπενθυμίσουμε πως από τις 12.00 το μεσημέρι ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Αττική, μιας και αναβλήθηκαν χθες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επέφερε η κακοκαιρία «Μήδεια». Αναμένεται νέα ανακοίνωση για τον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού που δεν πραγματοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε σε δήλωσή του πως τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα επαναπρογραμματιστούν τα ραντεβού εμβολιασμού που χάθηκαν λόγω των χιονοπτώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM