«Πήρα κι εγώ θέση»: Είμαστε όλοι με τα θύματα, όχι με τους θύτες

«Για κάθε ουρλιαχτό παιδιού που ακούστηκε από εκείνο το διαμέρισμα, σας αξίζει ένας εφιάλτης» – #Πηρα_κι_εγω_θεση #metooGR

Τις τελευταίες ώρες στο Twitter κυκλοφορεί ένα trend, που λένε, το οποίο ακολουθούν ολοένα και περισσότεροι και τάσσονται υπέρ του. Και θα μου πεις, τι αξία έχει, και θα απαντήσω ότι η ύπαρξη και μόνο αυτού μας ενώνει.

Γιατί έπειτα από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα με τις καταγγελίες στον χώρο του θεάματος, και ειδικότερα για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ήρθε η μεγάλη ώρα.

Η ώρα να πάρουμε όλοι θέση, γιατί τελικά η σιωπή δεν ευνοεί το θύμα, αλλά τον θύτη, ο οποίος συνεχίζει ανενόχλητος τη φρικαλέα δράση του. Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί γιατί δεν μίλησε κανένας από τη γειτονιά του Λιγνάδη.

Έβλεπαν, άκουγαν, αλλά σιωπούσαν. Και ανεξάρτητα με το τι θα αποφανθεί εντέλει το δικαστήριο, αν δηλαδή κριθεί ένοχος για κατά συρροή βιασμούς ή όχι, ο κ. Λιγνάδης δεν είναι ο μόνος σε αυτόν τον κόσμο.

Και μπορεί να μην έχει καταδικαστεί για όλα αυτά, ακόμη μπορεί καν να μην τα έκανε όπως υποστηρίζουν μερικοί, ωστόσο ο κύκλος άνοιξε και το #metooGR.

Τα θύματα μιλούν, έπειτα από καιρό, και δεν πρέπει να ξανασιωπήσουν από φόβο. Γιατί δεν έφταιγαν ούτε τότε ούτε τώρα. Και να μη φοβηθούν ούτε την πολιτική «θύελλα» που έχει ξεσπάσει με ανάθεση ευθύνης, συγκάλυψη, «δεν ήξερα», «δεν κατάλαβα», «δεν άκουσα», «με ξεγέλασε» και άλλα τέτοια τραγελαφικά.

Αλλά ούτε εμείς πρέπει να το βάλουμε στα πόδια. Και ας απειλεί ο κ. Κούγιας για μηνύσεις εις βάρος των μηνυτών και άλλων. Ας μας μηνύσει και εμάς, αν το δίκιο και η προστασία μιας παιδικής ψυχής χωράνε σε μια μηνυτήρια επιστολή.

Μπροστά στα παιδιά δεν έχουν βάρος ούτε τα πολιτικά παιχνίδια ούτε τα τερτίπια εξουσίας ούτε τίποτα. Η απάντηση σε βιαστές, παιδόφιλους κ.ο.κ. είναι μία, και είναι μονόδρομος.

Ας μη γίνουμε μέρος μιας σκανδαλώδους συγκάλυψης στον βωμό της εξουσίας. Όχι μόνο τώρα, αλλά ποτέ πάλι από τώρα και στο εξής. Με αλληλεγγύη και ανθρωπιά αυτή τη φορά όμως.

Γιατί, στην τελική, ποιος είναι ο κ. Λιγνάδης και ο κάθε Λιγνάδης που μπορεί να καταστρέψει ψυχές παιδιών και ζωές ενηλίκων τόσο αβίαστα και άκριτα;

Η δύναμή μας είμαστε εμείς, και όλοι μαζί ήρθε η ώρα να βάλουμε μια «τελεία» σε αυτές τις θηριωδίες. Ο κύκλος της βίας, της διαφθοράς, της σαπίλας, του ολοκληρωτισμού πρέπει να σπάσει!

 Πήρα κι εγώ θέση! Εσύ;  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM