Η Pressgroup κοντά στα νησιά μας που δοκιμάζονται από τον Εγκέλαδο

Ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου σημειώθηκε στις 13:51 της Παρασκευής.

Ο εγκέλαδος έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα και ειδικότερα στα νησιά της Δωδεκανήσου, ενώ σημειώθηκε 19 χλμ. βόρεια-βορειοδυτικά της Σάμου και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Νεκροί και τραυματίες

Δύο νεκροί και 19 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του σεισμού που έπληξε τη Σάμο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Νωρίτερα, κάτοικοι και πυροσβέστες στο Βαθύ Σάμου εντόπισαν καταπλακωμένους και νεκρούς δύο μαθητές. Πρόκειται για δύο νεαρά παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που φαίνεται πως ενώ επέστρεφαν από το σχολείο τους, καταπλακώθηκαν από τοιχίο τη στιγμή του σεισμού.

Η τραγωδία δεν έγινε αντιληπτή από κατοίκους της περιοχής, και μόνο όταν κάτοικοι και πυροσβέστες πήγαν να ελέγξουν τα χαλάσματα διαπίστωσαν την ύπαρξη των δύο νεκρών παιδιών.

Την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο Σάμου βρίσκονται δύο γυναίκες και τρεις άνδρες που τραυματίστηκαν ελαφρά κατά την διάρκεια του σεισμού, ενώ ένας 14χρονος με ανοιχτά κατάγματα θα αεροδιακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Επίσης, θα αεροδιακομιστεί 63χρονη με κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ.

Στο Νοσοκομείο Σάμου παραμένουν 7 τραυματίες, όλοι εκτός κινδύνου. Στο Κέντρο Υγείας στο Καρλόβασι μετέβησαν 10 πολίτες. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στις οικίες τους.

«Όλες οι υγειονομικές μονάδες παραμένουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας», επισημαίνεται από το υπουργείο.

Διαβάστε περισσότερα στο kedenews.gr