Προφυλακίζεται ο Δημήτρης Λιγνάδης έπειτα από δικαστικό θρίλερ στην Ευελπίδων

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο γνωστός σκηνοθέτης μετά

την πολύωρη απολογία του ενώπιον της 19ης ανακρίτριας της Αθήνας 

Προφυλακίζεται ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας. Έπειτα από ένα πρωτοφανές δικαστικό θρίλερ, που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι, η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Του Γιώργου Σόμπολου

Η αρχή έγινε με τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης της σύλληψης του σκηνοθέτη στις 12.00 το μεσημέρι. Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου εκδόθηκε τρεις ώρες αργότερα.

Το αίτημα του Αλέξη Κούγια δεν έγινε δεκτό, με συνέπεια στις 3.30 να ξεκινήσει η απολογία του κατηγορουμένου. Επρόκειτο για μια μαραθώνια απολογία, που διήρκεσε κάτι παραπάνω από τέσσερις ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ.

Στη συνέχεια, στο ανακριτικό γραφείο βρέθηκαν οι μάρτυρες υπεράσπισης του σκηνοθέτη, οι οποίοι για περίπου τρεις ώρες έδιναν απαντήσεις σχετικά με το πού βρισκόταν ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης τις επίμαχες ημέρες που σημειώθηκαν οι βιασμοί για τους οποίους κατηγορείται.

Όμως ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάνθηκαν πως ο Δημήτρης Λιγνάδης πρέπει να προφυλακιστεί. Επρόκειτο για μια από εκείνες τις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις που μια προανακριτική διαδικασία εξελίχθηκε σε έναν πραγματικό μαραθώνιο σχεδόν 12 ωρών.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της διαδικασίας, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας τόνισε πως «ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάπραξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση.

Είναι μια δικογραφία χωρίς στοιχεία, μια δικογραφία που εάν δεν ήταν ο Λιγνάδης, θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος». Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση κατά την έξοδό του και σήμερα το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η μεταγωγή του στις φυλακές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM