«Μήδεια»: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε Αττική και Εύβοια

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Περιφέρεια Αττικής, στην Π.Ε. Εύβοιας και στα Χανιά

Παραμένουν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, σήμερα το πρωί, που εντοπίζονται σε αρκετές περιοχές στην Αττική και την Εύβοια.

Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα προβλήματα

Ειδικότερα, διακοπές ρεύματος σημειώνονται στην Αττική στις περιοχές Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, Άνοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα, Αυλώνας, Μαλακάσα, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ροδόπολη, Σταμάτα, Βασιλικά Σαλαμίνας και Σκαραμαγκάς.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών μαζί με ενισχυμένες δυνάμεις συνεργαζόμενων εργολάβων από γειτονικές περιοχές, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας, καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, με ανακοίνωσή του, ζητά την κατανόηση του κοινού και υπογραμμίζει πως όλο το τεχνικό προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών. Η πρωτοφανής κακοκαιρία συνεχίζει να προκαλεί αρκετές ζημιές στο Δδίκτυο, κυρίως από την πτώση δέντρων.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στα Χανιά

Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι ισχυροί άνεμοι και οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που πλήττει την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Από νωρίς το πρωί μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας και των δήμων προσπαθούν να καθαρίσουν τα χιόνια και να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο προς Σέμπρωνα, Ομαλό, Σούγια, Παλαιόχωρα, Σφακιά καθώς και σε ορεινά σημεία του Αποκορώνου.

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες χιόνισε ακόμη και μέσα στην πόλη των Χανίων, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών κυρίως της ενδοχώρας της Περιφερειακής Ενότητας, με τα συνεργεία να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για αποκατάσταση των προβλημάτων. Τα περισσότερα προβλήματα αναφέρθηκαν στις περιοχές Τοπόλια, Έλος, Εννιά Χωριά, Ροδοβάνι, Σέμπρωνα, στον Αποκόρωνα και στην περιοχή των Σφακίων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM