Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ο γιατρός του Ναβάλνι

Η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός γιατρού που είχε κουράρει τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι εγείρει σωρεία ερωτημάτων και προβληματισμών.

Ο συγκεκριμένος παθολόγος, ο οποίος φέρει το όνομα Αλεξάντερ Μουρακόφσκι, σύμφωνα με το βρετανικό Sky News το 2020 είχε αναλάβει την περίθαλψη του Αλεξέι Ναβάλνι, λίγο πριν ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης καταρρεύσει κατά τη διάρκεια πτήσης από την πόλη Τομσκ προς τη Μόσχα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο σκληρός επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν και της  πολιτικής που εκείνος ακολουθεί, Αλεξέι Ναβάλνι, είχε αισθανθεί αδιαθεσία και είχε καταρρεύσει μέσα στο αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποίησε κατεπείγουσα προσγείωση στην Ομσκ στις 20 Αυγούστου 2020, καθώς η κατάσταση της υγείας του Ρώσου πολιτικού ήταν σοβαρή.

Όσα είναι γνωστά για τον Μουρακόφσκι

Το ίδιο Μέσο αναφέρει πως ο παθολόγος έφυγε την περασμένη Παρασκευή από μια βάση κυνηγιού σε δάσος του Ομσκ, στη Σιβηρία, περίπου 2.200 χλμ. ανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας, επιβαίνοντας σε όχημα παντός εδάφους, έκτοτε όμως τα ίχνη του Μουρακόφσκι έχουν χαθεί. Παράλληλα, η αστυνομία της συγκεκριμένης ρωσικής επαρχίας –η οποία είναι τεράστια σε έκταση αλλά αραιοκατοικημένη– ανακοίνωσε ότι ελικόπτερο και ομάδα εθελοντών καθώς και drones συμμετέχουν στην έρευνα για τον εντοπισμό του.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Αλεξάντερ Μουρακόφσκι ήταν ο επικεφαλής γιατρός στο νοσοκομείο της σιβηρικής πόλης Ομσκ που ανέλαβε την περίθαλψη του Αλεξέι Ναβάλνι. Επιπλέον, όπως αναφέρεται, το τελευταίο διάστημα ο Μουρακόφσκι είχε λάβει προαγωγή και είχε αναλάβει τη θέση του περιφερειακού υπουργού Υγεία.