Σε λειτουργία το τζαμί στον Βοτανικό (pics)

Και επίσημα σε λειτουργία βρίσκεται από χθες (2/11) το πρώτο τζαμί στην Αθήνα και ειδικότερα στην περιοχή του Βοτανικού.

Το πρώτο επίσημο τζαμί στον Βοτανικό στην Αθήνα άνοιξε χθες Δευτέρα (2/11) τις πόρτες του και οι πρώτοι 18 μουσουλμάνοι βρέθηκαν εκεί όπου και πραγματοποιήθηκαν 5 προσευχές. Το πρώτο ισλαμικό τέμενος της Αθήνας, να σημειωθεί, πως βρίσκεται στον Βοτανικό και ειδικότερα στην Ιερά Οδό.

Τήρηση μέτρων προστασίας έναντι του COVID-19 και στο ισλαμικό τέμενος

Επιπλέον, στο πλαίσιο των νέων μέτρων προστασίας έναντι του κοροναϊού, από σήμερα (3/11) στο τζαμί του Βοτανικού (ή αλλιώς Ισλαμικό Τέμενος του Βοτανικού) θα επιτρέπονται εννέα πιστοί σε κάθε προσευχή.

 

Τζαμί: Ένας δημόσιος υπάλληλος ως μόνιμο προσωπικό

Παράλληλα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», το τζαμί στον Βοτανικό πρόκειται να έχει ως μόνιμο προσωπικό έναν δημόσιο υπάλληλο, ενώ έχουν διατεθεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άλλοι δύο υπάλληλοι.

Τι αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών

Τα εγκαίνια, όπως αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών θα γίνουν όταν «καταστεί δυνατή σύμφωνα με τις εξελίξεις για την καταπολέμηση της πανδημίας».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Σύμφωνα με τα ισχύοντα, για όλους τους χώρους λατρείας, μέτρα όπως αναφέρονται στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ./67924 "Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19" (ΦΕΚ Β΄ 4709/23-10-2020)».

Image removed.

Δείτε ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM