Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Συνελήφθη ο προπονητής

Συνελήφθη ο προπονητής ο οποίος κατηγορείται πως είχε βιάσει 11χρονη αθλήτρια – Εκτελέστηκε σήμερα (24/1) το ένταλμα σύλληψης το οποίο είχε εκδοθεί εις βάρος του 38χρονου άνδρα

Ο προπονητής ο οποίος κατηγορείται πως βίασε 11χρονη αθλήτρια συνελήφθη νωρίτερα σήμερα Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, καθώς εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης το οποίο είχε εκδώσει εις βάρος του η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η σύλληψη του προπονητή

Ο άνδρας συνελήφθη στην Σάμο, όπου και διαμένει, έπειτα από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Εισαγγελία Αθηνών σε βάρος του για βαρύτατες κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες η κοπέλα έπεσε θύμα βιασμού από εκείνον στα 11 της, δηλαδή πριν από περίπου 10 χρόνια.

Το χρονικό της υπόθεσης του βιασμού της ανήλικης κοπέλας 

Ο 38χρονος, σήμερα, προπονητής, κατηγορείται πως βίασε την νεαρή αθλήτρια ιστιοπλοΐας όταν εκείνη ήταν στην ηλικία των 11 ετών.

Η 20χρονη, σήμερα, αθλήτρια, μέλος της Εθνικής Ιστιοπλοϊκής Ομάδας με παγκόσμιες διακρίσεις αλλά και φοιτήτρια δεν είχε αποκαλύψει την αλήθεια στους γονείς της για μεγάλο διάστημα μετά το συμβάν, ωστόσο, σήμερα, «σπάει» και δημόσια, την επί σειρά ετών, σιωπή της.

«Βιασμός με όλο το νόημα»

«Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11 χρόνων. Ήμουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν» δήλωσε στο Open η αθλήτρια. Και συνέχισε λέγοντας: «Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε».

Μάλιστα, η κοπέλα είπε χαρακτηριστικά: «Επικοινώνησα με τη Σοφία, στέλνοντάς της ένα μήνυμα υποστήριξης, όπως θα έχει λάβει πολλά άλλα. Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω στην αρχή και της έστειλα ένα μήνυμα, της είπα κάποια πράγματα. Της είπα απ' έξω απ' έξω τι μου έχει συμβεί και έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία».

«Βιασμός με όλο το νόημα. Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ήμουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην αστυνομία. Έφυγε βράδυ ο προπονητής», σημείωσε η ίδια.

«Είχαμε πάει, είχαμε ζητήσει περιοριστικά μέτρα. Έπρεπε ή να διαφυλάξουν εμένα οι γονείς μου ή να γίνει ένας διασυρμός σε ένα ολόκληρο χωριό, που θα ήταν πάρα πολύ βαρύ για εμένα, 11 χρόνων. Οπότε αποφασίσαμε να μην το κινήσουμε νομικά, πέρα από το να απευθυνθούμε στο συμβούλιο τότε του Ομίλου, οι οποίοι απλά έθαψαν το θέμα, οι οποίοι απλά κοίταξαν να με διασύρουν σε ένα ολόκληρο χωριό».

«Με πολέμησαν από τον Ναυτικό Όμιλο»

Η νεαρή αθλήτρια έχει καταγγείλει μάλιστα, πως δέχθηκε πόλεμο ακόμη και από τον Ναυτικό Όμιλο, στον οποίο άνηκε τότε. Πιο συγκεκριμένα, η ίδια είπε χαρακτηριστικά: «Συνέχισα στον όμιλο, μετά άλλαξε ο προπονητής, άλλαξα κι εγώ κατηγορία και συνέχισα και τότε ήταν που απέκτησα τις περισσότερες διακρίσεις. Μετά που έφυγε αυτός ο άνθρωπος, άνθρωπος τέλος πάντων. Δεν έφτασε ποτέ στην Ομοσπονδία το θέμα, δεν το πήγε ο Όμιλος καν εκεί. Αυτοί που το κάλυψαν στην ουσία είναι ηθικοί αυτουργοί, αυτοί του Ομίλου».

«Τώρα που έφτασα σε μία ηλικία που μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και πιο πολύ για την οικογένειά μου, δεν δέχομαι κάποια πράγματα και γι' αυτό κάποια πράγματα πρέπει να βγουν στο φως και να αποκατασταθεί όλη η υπόθεση» επισήμανε.

Η υπόθεση «άνοιξε» μετά από τις καταγγελίες της Μπεκατώρου

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο από την Ολυμιονίκη Σοφία Μπεκατώρου η οποία κατέθεσε ως πρώτη μάρτυρας, στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε με αφετηρία όσα αποκάλυψε η ίδια για τον βιασμό της από υψηλόβαθμο παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ειδικότερα, η Σοφία Μπεκατώρου έδωσε τα στοιχεία της υπόθεσης στον Νίκο Στεφανάτο, κατόπιν συνεννόησης που είχε με την 20χρονη αθλήτρια.

Οι κατηγορίες που «βαραίνουν» τον προπονητή

Σε βάρος του προπονητή που συνελήφθη σήμερα (24/1) και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Αθηνών αμέσως αφού φθάσει από τη Σάμο, ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που αφορούν:

  • βιασμό κατ' εξακολούθηση
  • αποπλάνηση ανηλίκου κατ' εξακολούθηση
  • κατάχρηση σε ασέλγεια
Κάτω από άκρα μυστικότητα οι καταθέσεις από την αθλήτρια και τους γονείς της

Προτού εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του προπονητή, προηγήθηκαν οι καταθέσεις τόσο της 20χρονης, σήμερα, αθλήτριας, όσο και των γονιών της από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο. Οι καταθέσεις ελήφθησαν τα τελευταία 24ωρα υπό άκρα μυστικότητα για την προστασία του θύματος.

Σοκάρουν οι δηλώσεις του προπονητή για το περιστατικό

Ο 38χρονος προπονητής δεν αποδέχεται τον όρο «βιασμός», ισχυριζόμενος ότι είχε σχέση με την 11χρονη και πως ό,τι έγινε ήταν «αμοιβαίο» και με την θέληση της ανήλικης, τότε, κοπέλας.

Πιο συγκεκριμένα, ο προπονητής σε δημόσιες δηλώσεις του μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, υποστήριξε πως δεν τίθεται θέμα βιασμού καθώς «είχε σχέση» με το 11χρονο κορίτσι. Μάλιστα, ο άνδρας παραδέχτηκε τη σεξουαλική επαφή με την ανήλικη, την οποία όμως, δεν θεωρεί λάθος, καθώς, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, σκόπευε να κάνει μαζί της οικογένεια.

«Δεν μπορώ να δεχτώ τη λέξη βιασμός, γιατί η λέξη βιασμός πιστεύω ότι είναι κάτι που γίνεται παρά τη θέληση του άλλου. Όταν υπάρχει κάτι αμοιβαίο, δεν νομίζω ότι υπάρχει βιασμός. Απεναντίας, τα συναισθήματα που είχα και είχαν εκδηλωθεί και είχαμε συμφωνήσει ότι όταν μεγάλωνε λίγο ακόμα να παντρευτούμε», ανέφερε αρχικά ο πρώην προπονητής της κοπέλας.

«Κάναμε γιορτές στο σπίτι μου με τους γονείς μου και στο σπίτι της. Ήμουν ερωτευμένος και είχα αποκλείσει τη ζωή μου από κάθε άλλη γυναίκα, οποιαδήποτε γιατί δεν βρήκα κάτι καλύτερο από αυτήν. Εγώ αυτό που περίμενα από αυτήν ήταν κάποια στιγμή να μου στείλει ένα μήνυμα γιατί όντως ήθελα αυτήν την κοπέλα. Αν τουλάχιστον με απορρίψει από γάμο να το ξέρω, για να μπορώ να προχωρήσω τη ζωή μου», συμπλήρωσε ο ίδιος μιλώντας στο Mega.

«Την αγαπάω και με αγάπησε και την ερωτευόμουν ακόμα περισσότερο κάθε φορά και δεν μπορούσα να δω καμία άλλη γυναίκα. Είχα σχέση και την χώρισα. Βιασμός δεν μπορεί να γίνει… Μία φορά θα γίνει, δύο; Πόσες θα γίνει; Δεν είναι βιασμός αυτό το πράγμα. Το ήθελε. Το ήθελε και περισσότερο από μένα και έχω τραγικά στοιχεία να αποκαλύψω», ισχυρίστηκε ο 38χρονος.

«Δηλαδή μια κοπέλα δεν μπορεί να παντρευτεί μικρή; Και σε πληροφορώ ότι από μία φτωχή οικογένεια υπάρχει μια τεράστια ωριμότητα. Τα παιδιά που προέρχονται από μία πολύ φτωχή οικογένεια είναι τα πιο ώριμα», συνέχισε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM