Τελεσίγραφο σε ιδιωτικές κλινικές: 200 κλίνες covid, αλλιώς επίταξη

Με έγγραφό του, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας ζητεί από τις κλινικές της Θεσσαλονίκης την εθελοντικη διαθεση 200 νοσηλευτικων κλινων για την νοσηλεια ασθενων με COVID-19

Τελεσίγραφο σε ιδιωτικές κλινικές αποστέλει το υπουργείο Υγείας, αφήνoντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της επίταξης ιδιωτικών κλινικών στην Θεσσαλονίκη αν οι ιδιοκτήτες τους δεν διαθέσουν άμεσα 200 κλίνες για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό.

Δείγμα της οριακής κατάστασης που βιώνουν τα νοσοκομεία της πόλης είναι το τελεσίγραφο σε ιδιωτικές κλινικές που απέστειλε το υπουργείο στους ιδιοκτήτες που ζητά να διαθέσουν το αργότερο μέχρι τις 21.00 το βράδυ στο ΕΣΥ εκατοντάδες κλίνες, διαφορετικά θα υπάρξει επίταξη.

Το σχετικό έγγραφο:

 

Το έγγραφο στάλθηκε με mail στην Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και πρέπει να απαντηθεί απόψε, αλλιώς οι αρχές θα προβούν σε αναγκαστική επίταξη των κλινών.

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι πλέον οριακή, καθώς το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 764 κρούσματα κορονοϊού

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι κλινικάρχες αντιδρούν, με τον πρόεδρο των ιδιωτικών κλινικών να κάνει λόγο για κάτι ασύμφορο για τις κλινικές. Όπως αναφέρει, οι ιδιωτικές κλινικές δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μια τέτοια απόφαση λόγω του κόστους των φαρμάκων και του οξυγόνου, ενώ υπάρχει αδυναμία και σε επίπεδο κλινών.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξετάζει διαφορά σενάρια, καθώς οι κλίνες δεν επαρκούν για να νοσηλευθούν ασθενείς που χρειάζονται εντατική. Ένα από αυτά είναι και οι διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία, όμορων νομών με τρένα και μεταγωγικά αεροσκάφη C-130, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών απάντησαν ότι δεν μπορoύν να τις διαθέσουν, οπότε αναμένεται η επίταξη από το υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM