Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Άτομα έριξαν τον σταυρό στη θάλασσα

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης (6/1) στο Λευκό Πύργο, καθώς άτομα έριξαν τον σταυρό στη θάλασσα για τον εορτασμό των Θεοφανείων

Παρά τον διαφορετικό εορτασμό των Θεοφανείων εξαιτίας της πανδημίας, ορισμένοι αποφάσισαν να μην τηρήσουν τα μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, νωρίτερα σήμερα το πρωί της Τετάρτης, μικρή ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη, καθώς στο Λευκό Πύργο συγκεντρώθηκε κόσμος και έριξε τον σταυρό στη θάλασσα, όπως ορίζει ο εορτασμός των Θεοφανείων.

Η αστυνομία προσπάθησε να τους αποτρέψει κυνηγώντας τους, μάλιστα, για αρκετά μέτρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του grtimes.gr, λίγο αργότερα, οι Αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές.

Επιπλέον, λίγο νωρίτερα, τα άτομα αυτά χρησιμοποιώντας μικροφωνική καταφέρθηκαν εναντίον των αστυνομικών μέτρων, αλλά και της καραντίνας αναφέροντας ότι είχαν απευθυνθεί σε 50 ιερείς προκειμένου να έρθουν να κάνουν την τελετή σήμερα, αλλά όλοι αρνήθηκαν.

Στο σημείο βρισκόταν από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μετά τις πληροφορίες για κάλεσμα που υπήρχε από άτομα που πρόσκεινται σε εθνικιστικές ομάδες, όπως αναφέρει το ίδιο μέσο.

Δείτε παρακάτω σχετικό βίντεο:

Κατά μήκος της νέας παραλίας αλλά και της Λεωφόρου Νίκης βρίσκονται δεκάδες αστυνομικοί τόσο πεζοί όσο και εποχούμενοι. Παράλληλα, από θαλάσσης δύο σκάφη του λιμενικού σώματος εποπτεύουν το σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM