Βατόπουλος: «Η κατάσταση είναι ευμετάβλητη» (vid)

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος σχολιάζει τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, τονίζοντας πως σε «δέκα μέρα θα δούμε αν αποδίδουν τα μέτρα».

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ξεκαθάρισε σήμερα ότι η πανδημία του κοροναϊού εξαρτάται από την συμπεριφορά τόσο της πολιτείας όσο και των πολιτών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά πως «η συμπεριφορά της επιδημίας εξαρτάται από τη συμπεριφορά του κόσμου και της πολιτείας».

«Σε 10 μέρες θα δούμε αν αποδίδουν τα μέτρα»

Όσον αφορά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό διασποράς του ιού, ο καθηγητής μικροβιολογίας, σημείωσε ότι απαιτείται περίπου ένα δεκαήμερο προκειμένου να φανεί αν είναι όντως αποτελεσματικά. Ενώ παράλληλα επισήμανε πως από τη μία μέρα στην άλλη τα πράγματα μπορούν να ανατραπούν.

«Μια πράσινη περιοχή εύκολα γίνεται κίτρινη και πορτοκαλί. Η κατάσταση είναι ευμετάβλητη»

Ο κ. Βατόπουλος τόνισε επίσης την αναγκαιότητα της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας και της διατήρηση των απαιτούμενων. Αναδεικνύοντας τα μέτρα αυτά ως τους μόνους τρόπους που μπορούν να «φρενάρουν» την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού.

«Ο πανικός δεν ωφελεί»

«Ο πανικός δεν ωφελεί, πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, οι αποστάσεις, η μάσκα. Τα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία είναι η συνισταμένη αυτών που πρέπει από υγειονομικής πλευράς με αυτό που αισθάνεται η πολιτεία ότι αντέχει η κοινωνία», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Η Εκκλησία πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας»

Αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμού έξω από τις εκκλησίες, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, σημείωσε πως η εκκλησία και οι ιερείς θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη μάσκα. Και τόνισε πως πρέπει «να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM