Βόρεια Ελλάδα: Κλείσιμο συνόρων και εντατικοποίηση ελέγχων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε τα σενάρια για κλείσιμο των χερσαίων συνόρων και εντατικοποίηση των ελέγχων στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα χερσαία σύνορα στη Βόρεια Ελλάδα κλείνουν, ενώ εντατικοποιούνται οι έλεγχοι, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Επιπρόσθετα, ο ίδιος τόνισε πως η «η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει σε καθυστέρηση της άρσης του lockdown».

Τα νέα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα
  1. Κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή από τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής, ενώ ανοιχτές παραμένουν οι πύλες της Κακαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα, ενώ από τη Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα. Να σημειωθεί πως εκείνοι που θα εισέρχονται πλέον στη χώρα, εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ PCR (εντός 72 ωρών), θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ. Μόνο όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί θα είναι σε θέση να εισέρχονται στην Ελλάδα και να κατευθύνονται στον προορισμό τους, φυσικά με βάση το PLF που θα έχει υποβληθεί.
  2. Ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα για την τήρηση των μέτρων. Επιπλέον, και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Αστυνομία, αυστηροποιούνται οι έλεγχοι τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών όσο και στους χώρους εργασίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε έκκληση στους πολίτες λέγοντας: «Ας τηρήσουμε τα μέτρα μένοντας σπίτι».

Δείτε αναλυτικά:Στα ύψη τα κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Να υπενθυμίσουμε πως το τελευταίο διάστημα η Π.Ε. Θεσσαλονίκης χτυπά κόκκινο και τα νοσοκομεία της κάνουν έκκληση για άμεση βοήθεια καθώς πιέζονται αφόρητα. Μάλιστα, χθες (18/11) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.209 νέα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 905 εντοπίστηκαν στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης και τα 564 στην Περιφέρεια Αττικής.

Αρνητικός στον κορονοϊό ο Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με τον Ιερώνυμο

Επίσης, ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε και στην είδηση πως ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, μεταφέροντας ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε παράλληλα πως ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με τον αρχιεπίσκοπο προ ημερών, είναι αρνητικός στον Covid-19.

Ο ίδιος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Όπως ξέρετε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον αρχιεπίσκοπο. Είχαν προηγηθεί τεστ κορονοϊού τα οποία ήταν αρνητικά και για τον πρωθυπουργό και για τον αρχιεπίσκοπο. Ο πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό, πριν από την αναχώρησή του για τα ΗΑΕ. Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM