Διαδικτυακά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης

Με σύνθημα «Σινεμά με κάθε τρόπο» το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 5 ως τις 15 Νοεμβρίου, με περισσότερες από 170 ταινίες από όλο τον κόσμο.

Η διοίκηση του Φεστιβάλ, ύστερα από την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τις κρίσιμες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, και με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αποφάσισε τη διαδικτυακή διεξαγωγή του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ ματαιώνονται και οι τρέχουσες προβολές στον κινηματογράφο Ολύμπιον.

Οι προβολές στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας δε θα πραγματοποιηθούν από σήμερα, Τετάρτη 28 Οκτωβρίου. Στους θεατές που έχουν ήδη αγοράσει εισιτήριο θα τους επιστραφεί το αντίτιμο, ενώ το αριστούργημα Ο Μεγάλος Δικτάτωρ που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, θα είναι η πρώτη ταινία που θα προβληθεί όταν το Ολύμπιον ξανανοίξει για τους θεατές του.

Στο online 61ο Φεστιβάλ, οι θεάσεις ανά ταινία θα αυξηθούν κατά 40%. Έτσι περισσότεροι θεατές σε όλη την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αγαπημένες ταινίες. Τανίες που μας εμπιστεύτηκαν δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, η διοίκηση του Φεστιβάλ επεξεργάζεται ήδη εναλλακτικά σενάρια για τη διεξαγωγή του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ