Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και γιαούρτι - Εύκολη συνταγή

Τώρα που καλοκαίριασε, ναι μεν θέλουμε κάτι γλυκό, αλλά να'ναι και ελαφρύ δε. Για αυτό σου έχουμε τη λύση, γλυκό ψυγείου με μπισκότα και γιαούρτι.

Απλό, εύκολο γλυκό και πεντανόστιμο! Πάντα θα θέλεις να έχει στο ψυγείο σου για τη λιγούρα! Εξάλλου είναι μια εξαιρετική επιλογή και για κέρασμα!

Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή:

Υλικά για τη στρώση του μπισκότου

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 90 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος

Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού

  • 800 γρ. γιαούρτι
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 1 λεμόνι το ξύσμα

Υλικά για την επικάλυψη

  • 300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας
  • 1/2 λεμόνι το χυμό

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη στρώση μπισκότου. Βάζουμε τα μπισκότα σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και τα αλέθουμε πολύ καλά.
  • Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα και το ρίχνουμε στα μπισκότα.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί τριφτό μείγμα.

     

     

  • Πιέζουμε το μισό μείγμα να εφαρμόσει σε γυάλινο σκεύος 20Χ20εκ.

     

  • Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

     

  • Απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό μείγμα γιαουρτιού πάνω στη βάση μπισκότου.

     

  • Από πάνω πασπαλίζουμε με άλλο μισό μείγμα μπισκότου, φροντίζοντας να καλυφθεί η επιφάνειά του.

  • Καλύπτουμε με το άλλο μισό μείγμα γιαουρτιού, ισιώνοντας όσο μπορούμε την επιφάνεια του.

     

  • Σε μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το χυμό λεμονιού.

     

  • Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μαρμελάδας πάνω στο γλυκό.

     

  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες προτού το σερβίρουμε.

     

Δείτε παρακάτω:

Καλή απόλαυση!


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM