Τρία εύκολα γλυκά για αρχάριους (pics)

Μπορεί η μαγειρική να μην είναι το φόρτε αρκετών ανθρώπων, ωστόσο πάντα υπάρχουν εύκολες και γρήγορες συνταγές για γλυκά, που απευθύνονται σε όσους δεν θέλουν να παιδευτούν.

Αν και η ζαχαροπλαστική είναι ιδιαίτερα απαιτητική σε σχέση με ένα απλό φαγητό, γιατί χρειάζεται ακρίβεια, παρακάτω θα βρείτε εύκολες συνταγές, οι οποίες δεν χρειάζονται γνώσεις πάνω στη μαγειρική και γίνονται πολύ γρήγορα.

Οπότε, αν είστε αρχάριοι, και κάνετε τα πρώτα σας βήματα στον κόσμο της μαγειρικής, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την τύχη σας.

  • Μαλακά σάντουιτς σοκολάτας

    Υλικά

    Για τα σάντουιτς

    • 2 έτοιμα παντεσπάνια σοκολάτας
    • 200 γρ. μερέντα (ή νουτέλα ή νουκρέμα)
    • 1 σφηνάκι ρούμι ή λικέρ της αρεσκείας μας (προαιρετικά)

    Για την επικάλυψη σοκολάτας

    • 450 γρ. κουβερτούρα
    • 300 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα παντεσπάνια στην επιφάνεια εργασίας μας και τα κόβουμε σε δίσκους, είτε με κουπ πατ είτε με ένα φλιτζάνι του καφέ. Υπολογίζουμε πως θα βγουν περίπου 12 δίσκοι από κάθε παντεσπάνι με διάμετρο 4 – 5 εκ. ο καθένας.

Αν θέλουμε, ραντίζουμε τους δίσκους με το ρούμι ή το λικέρ.

Αλείφουμε με μια γενναία κουταλιά άλειμμα σοκολάτας τα μισά «μπισκότα» και τα καλύπτουμε με τα άλλα μισά, σαν σάντουιτς. Τα πατάμε απαλά να ενωθούν.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας ως εξής: Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και από πάνω στερεώνουμε μία σχάρα.

Λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί την κουβερτούρα κι αμέσως ενσωματώνουμε το ηλιέλαιο.

Αποσύρουμε το μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα από το μπεν μαρί ή από τον φούρνο μικροκυμάτων και βουτάμε μέσα ένα από τα σάντουιτς για να καλυφθεί καλά. Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ για να τρέξει μέσα όση σοκολάτα περισσεύει και το ακουμπάμε πάνω στη σχάρα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα σάντουιτς.

Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και να σκληρύνει, περίπου για 30 λεπτά. Αν θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία, βάζουμε τα σάντουιτς στο ψυγείο.

  • Τρουφάκια τσίζκεϊκ

Υλικά

  • 300 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 40 μπισκότα digestive με επικάλυψη σοκολάτας
  • 500 γρ. κουβερτούρα, μπίτερ, ή λευκή

glyka-troufakia-cheesecake-se-piato

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μίξερ το τυρί κρέμα με την άχνη για 3-4 λεπτά. Στο μεταξύ σπάμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια. Όταν το τυρί μαλακώσει και αφρατέψει, σταματάμε το χτύπημα.

Ενσωματώνουμε τα μπισκότα στο μείγμα τυριού. Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Την αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύουμε καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.

Βγάζουμε τα μπαλάκια από την κατάψυξη. Καρφώνουμε ένα-ένα με πιρούνι και τα βουτάμε στην κουβερτούρα. Τα αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει η επικάλυψη, για περίπου 1 ώρα. Τα διατηρούμε εκτός ψυγείου, σε δροσερό μέρος.

  • Μπάρες με σοκολάτα γάλακτος και φράουλες

Υλικά

  • 200 γρ. φράουλες, πολτοποιημένες
  • 350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 70 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε μικρά κομμάτια
  • μπόλικη τρούφα για επικάλυψη

glyka-mpares-me-sokolata-kai-phraoules

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (δεν χρειάζεται να λιώσει όλη – μπορούμε να αφήσουμε λίγα κομμάτια). Ζεσταίνουμε ελαφρώς τον πολτό φράουλας και τον αδειάζουμε πάνω από τη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ), ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία του, τόσο που να το αισθανόμαστε στα χείλη ζεστό, αλλά όχι καυτό (40°C). Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει και ενσωματωθεί. Συνεχίζουμε την ομογενοποίηση με ένα μπλέντερ χειρός, ώστε να πετύχουμε όσο το δυνατόν πιο λεία και απαλή υφή.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό παραλληλόγραμμο τσέρκι (ή σε ταψάκι ή σε επίπεδο τάπερ, επενδεδυμένα με διάφανη μεμβράνη ή λαδόκολλα, για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα). Αφήνουμε κατά μέρος για περίπου 2 ώρες, να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί, και το κόβουμε σε παραλληλόγραμμες μπάρες. Τις ακουμπάμε σε τρούφα, γυρίζοντάς τες έτσι ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Τις διατηρούμε σε πιατέλα, καλά σκεπασμένες με μεμβράνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα