Πως να καθαρίσεις τα σφουγγαράκια του makeup

Όλες γνωρίζουμε καλά ότι τα εργαλεία makeup που βάζουμε στο πρόσωπό μας, όπως πινέλα και σφουγγαράκια, πρέπει να πλένονται και να απολυμαίνονται συχνά. Διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουν ερεθισμούς στο πρόσωπό μας!

 

Προφανώς και πρόκειται για μια βαρετή διαδικασία, αλλά το πλύσιμο πρέπει να γίνεται μια φορά την εβδομάδα, ειδικά αν χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση τα σφουγγαράκια του makeup σου.

Σήμερα, λοιπόν, θα σου μάθουμε τον πιο σωστό τρόπο για να καθαρίζεις τα makeup sponges και τα beauty blenders, έτσι ώστε να απολυμαίνονται από βακτήρια και υπολείμματα προϊόντων μακιγιάζ.

How to:

  • Ρίξε 1-2 σταγόνες σαμπουάν για μωρά ή ειδικό καθαριστικό σε ένα μπολ με ζεστό νερό και ανακάτεψε με τα δάχτυλά σου (εννοείται με καθαρά χέρια) ώστε να διαλυθεί.
  • Βούτα το σφουγγαράκι μέσα στο νερό και άρχισε να το πιέζεις έτσι ώστε να απορροφήσει υγρό και άφησέ το εκεί για περίπου μισή ώρα.
  • Μόλις περάσει η ώρα, ξέβγαλε το σφουγγαράκι με κρύο νερό και ρίξε πάνω του λίγο ακόμα σαμπουάν αν δεις ότι έχουν μείνει κηλίδες από προϊόν.
  • Τέλος, το ξεβγάζεις καλά με κρύο νερό (σιγουρέψου ότι δεν έχει μείνει σαμπουάν πάνω του) και άφησέ το να στεγνώσει όλο το βράδυ πάνω σε μία καθαρή πετσέτα. Καλό είναι να το καλύψεις και ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας για να το προστατεύσεις από τη σκόνη.

Μη χρησιμοποιείς κοινά σαπούνια για αυτήν τη δουλειά γιατί μπορεί να καταστρέψεις το πολύτιμο σφουγγαράκι σου. Ο μόνος λόγος που προτείνουμε τη χρήση σαμπουάν για μωρά, αν δεν έχεις ειδικό καθαριστικό προϊόν, είναι γιατί έχει ιδιαίτερα ελαφριά σύνθεση.

πηγή: womensnews.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM