Μπαράζ παρατάσεων για τα «κουρεμένα» ενοίκια

Παράταση μέχρι τις 10 Μαρτίου 2021 παίρνει η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων Covid για τα «κουρεμένα» έως 100% ενοίκια του ΙανουαρίουΤου Βασίλη Τσεκούρα

Μια σειρά από παρατάσεις φέρνει το υπουργείο Οικονομικών για τα ενοίκια που καταβάλλονται μειωμένα λόγω της πανδημίας και αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων.

1) Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να υποβάλουν δήλωση Covid για τον μήνα Ιανουάριο μέχρι τις 10 Μαρτίου.

2) Μέχρι τις 9 Μαρτίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εκ νέου επεξεργασία των δηλώσεων Covid Μαρτίου - Δεκεμβρίου 2020, λαμβάνοντας υπόψη τις τροποποιήσεις των σχετικών αποφάσεων.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα:
  • Για τους δικαιούχους, θα πραγματοποιηθεί συμπληρωματική πληρωμή για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
  • Για τους λοιπούς ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις Covid, θα αποσταλεί από την ΑΑΔΕ ενημέρωση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η δήλωσή τους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, η ΑΑΔΕ θα ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων Covid, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν σφάλματα για τους μήνες Μάρτιο - Δεκέμβριο 2020. Ταυτόχρονα, οι ιδιοκτήτες που τυχόν δεν επικαιροποίησαν τις δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2021, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του διοικητή της ΑΑΔΕ, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να το πράξουν χωρίς πρόστιμο.

3) Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των δηλώσεων Covid για τα μισθώματα μηνός Φεβρουαρίου 2021.

4) Μέχρι τις 16 Μαρτίου 2021 αναμένεται να έχουν διενεργηθεί περαιτέρω συμψηφισμοί με φορολογικές υποχρεώσεις για τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο 2020.

Η πρώτη πληρωμή για τα μισθώματα Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου.

84 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις

Σύμφωνα με τη μέχρι σήμερα επεξεργασία των δηλώσεων Covid από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), για την περίοδο Μαρτίου - Δεκεμβρίου 2020 έχουν πραγματοποιηθεί 645.060 συμψηφισμοί με φόρους και καταβολές χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, συνολικού ποσού 84.148.786,68 ευρώ, ως εξής:

Για το χρονικό διάστημα Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2020 η ΑΑΔΕ επεξεργάστηκε 265.988 και 304.492 δηλώσεις Covid που υποβλήθηκαν μέχρι 31/12/2020 και 1/2/2021, αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM