Σταϊκούρας: Άκυρες οι πράξεις για πλειστηριασμούς ή κατασχέσεις σε περιοχές που έπληξε ο «Ιανός»

«Άκυρες» χαρακτήρισε τις πράξεις για πλειστηριασμούς ή κατασχέσεις που επιδόθηκαν ή εστάλησαν σε περιοχές τις οποίες έπληξε η κακοκαιρία Ιανός, ο κ. Σταϊκούρας.

Ο Υπ. Οικονομικών ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής, πως οι πράξεις για πλειστηριασμούς ή κατασχέσεις και ειδοποιητήρια για πληρωμή ΕΝΦΙΑ που επιδόθηκαν ή εστάλησαν στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία είναι «άκυρες».

Το ζήτημα έθιξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος εξήγησε ότι παρά τις διατάξεις του υπό ψήφιση νομοσχεδίου που αναστέλλουν κάθε αναγκαστική πράξη στις πληγείσες περιοχές, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως τις προηγούμενες ημέρες επιδόθηκαν σχετικές πράξεις από δικαστικούς κλητήρες.

Σταϊκούρας: «Δεν έχουν καμία ισχύ»

«Αν έχουν συμβεί είναι άκυρες. Δεν έχουν καμία ισχύ. Το ίδιο πρόβλημα εντοπίσαμε και με ειδοποιητήρια ΕΝΦΙΑ τα οποία εστάλησαν το Σαββατοκύριακο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η κυβέρνηση σπεύδει να νομοθετήσει με τη διαδικασία του επείγοντος», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε αναφορά σε 12 δράσεις ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με το κόστος να ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο αποκάλυψε ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει αίτηση για την τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή 167.630 επιχειρήσεις.

Καταλήγοντας, είπε ότι 2.900 επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αίτημα για αποζημίωση λόγω του Ιανού.

Αυτές οι αιτήσεις «χωρίζονται» ως εξής:
  • 2.200 στην Καρδίτσα
  • 450 σε Κεφαλονιά – Ιθάκη
  • 173 στη Ζάκυνθο
  • 50 στη Λάρισα
  • 23 στην Φθιώτιδα
  • 7 στην Μαγνησία
  • 3 στη Λευκάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM