ΔΕΘ: Μητσοτάκης: Τι είπε για τις αλλαγές που έρχονται στη στρατιωτική θητεία

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βράδυ του Σαββάτου (12.09.2020), λόγω της συνέντευξης Τύπου από τη ΔΕΘ.

Ο φωτορεπόρτερ της PRESSGROUP και του NEWS2U.GR, Γιάννης Βαρνάς είναι ο μοναδικός που βρίσκεται στην αίθουσα όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί τη συνέντευξη Τύπου. 

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη ανακοινώσει έξι μέτρα για την ενίσχυση της εθνικής άμυνας και δώδεκα αποφάσεις για την ελάφρυνση της οικονομίας.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας, η ομιλία του έγινε παρουσία μόνο 50 ατόμων στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Ο δημοσιογραφικός Όμιλος PRESSGROUP εξασφάλισε διαπίστευση- από τις ελάχιστες που δόθηκαν- και ο φωτορεπόρτερ μας Γιάννης Βαρνάς έχει αναλάβει την κάλυψη με τον εκπρόσωπό μας και διευθυντή έκδοσης της εφημερίδας KEDENEWS, Γιώργο Κωστούρο.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην στρατιωτική θητεία.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ανοιχτό το ζήτημα της υποχρεωτικής στράτευσης για όλους στα 18. Κοιτάμε όλες τις πτυχές της θητείας, δεν πρόκειται να αυξηθεί πέρα των 12 μηνών»

Παράλληλα, δήλωσε: «Στέκομαι στην ανάγκη οι νεοσύλλεκτοι να αποκτούν κάποιες δεξιότητες στη θητεία τους που θα τους είναι χρήσιμες μετά τον στρατό. Ψηφιακές δεξιότητες να μην αισθάνονται ότι είναι χαμένος χρόνος»

Ενώ, αποκάλυψε: «Πρέπει να το θέσω, υπάρχει και το ζήτημα που δεν είμαι έτοιμος να μιλήσω, της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18. Διευκολύνει τον προγραμματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί ισότητα για όλους. Το συζητάμε με τις Ένοπλες Δυνάμεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM