Μητσοτάκης για 46α γενέθλια ΝΔ: «Έχουμε πετύχει πολλά, θα πετύχουμε περισσότερα» (pics)

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας γιορτάζει σήμερα τα 46α γένεθλια του και ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να μην στείλει το δικό του μήνυμα για αυτό.

Η Νέα Δημοκρατία συμπληρώνει σήμερα 46 χρόνια ζωής, καθώς ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Φυσικά, ο κ. Μητσοτάκης εξέδωσε το δικό του μήνυμα για τα γενέθλια του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το δικό του μήνυμα για τα 46α γενέθλια του κόμματος.

«Σαράντα έξι χρόνια. Πολύ λίγα μπροστά στα πολλά που πετύχαμε. Και λιγότερα μπροστά στα περισσότερα που μπορούμε. Θα τα πετύχουμε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα. Χρόνια πολλά, Νέα Δημοκρατία», είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Δείτε παρακάτω:

ΝΔ: Μετατρέπουμε τις προκλήσεις σε ευκαιρίες δυναμικής ανάκαμψης

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την επέτειο των 46 ετών από την ίδρυσή της αναφέρεται:

«Πριν από 46 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία. Το μεγάλο λαϊκό κόμμα που άλλαξε την πορεία της Ελλάδας, εγκαθιδρύοντας τη Δημοκρατία και προσδένοντάς την στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κόντρα στην αντιπολίτευση και τον λαϊκισμό της εποχής.

Με παρακαταθήκη τη σχέση εμπιστοσύνης 46 ετών με τους πολίτες και σταθερή πυξίδα το συμφέρον της πατρίδας, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας αντιμετωπίζοντας πολλαπλές προκλήσεις.

Μαζί θα τις μετατρέψουμε σε ευκαιρίες δυναμικής ανάκαμψης με εθνική ομοψυχία, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά».

Δένδιας: «Παράταξη των μεγαλών επιλογών»

Η ΝΔ είναι η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, τονίζει στο δικό του μήνυμα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«46 χρόνια Νέα Δημοκρατία: 1974-2020. H παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, στην "πρώτη γραμμή" για Δημοκρατία, Ελευθερία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Αξιοκρατία. Για την Ελλάδα της προόδου και της ευημερίας, για όλους τους Έλληνες», αναφέρει στο δικό του μήνυμα ο Νίκος Δένδιας.

Θεοδωρικάκος: «Με τη ματιά του σήμερα, αναδεικνύεται η διαχρονική αξία του»

Ένα απόσπασμα από την ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ανάρτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στην προσωπική του σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα, με αφορμή τη σημερινή συμπλήρωση 46 ετών (4 Οκτωβρίου 1974) από τη δημοσιοποίησή του.

«Και με την ματιά του σήμερα, αναδεικνύεται η διαχρονική αξία του!», τονίζει ο κ. Θεοδωρικάκος.

Το απόσπασμα είναι το εξής:

«Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις του ταυτίζει το Έθνος με τον Λαόν, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους Πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία, την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Νέα Δημοκρατία είναι το σύστημα με το οποίο οι ολιγώτεροι και οι επώνυμοι καθοδηγούν αντί να καταδημαγωγούν, εκπροσωπούν αντί να καταδυναστεύουν - και σε τελική ανάλυση υπηρετούν - και περισσότερους και ανωνύμους.

Νέα Δημοκρατία είναι η κίνηση που επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση μόνον όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα. Και προχωρεί διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες».

46 χρόνια ζωής για τη Νέα Δημοκρατίας

Το κεντροδεξιό κόμμα ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και αποτελεί μία από τις κυρίαρχες παρατάξεις στην ελληνική πολιτική σκηνή, κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη» αναφερόταν, μεταξύ άλλων, στην ιδρυτική διακήρυξη.

Η Νέα Δημοκρατία υπηρέτησε ως κυβέρνηση:

  • από το 1974 μέχρι το 1980 με πρωθυπουργό τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή και έως τις εκλογές του 1981 με τον Γεώργιο Ράλλη
  • από το 1990 μέχρι το 1993 με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
  • από το 2004 μέχρι το 2009 με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή
  • από το 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά
  • από τον Ιούλιο του 2019 με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM