Ξηλώνεται ο Μεγάλος Περίπατος - 2 εκ. ευρώ για την προσομοίωση (pics)

Όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει το ξήλωμα μέρους του Μεγάλου Περιπάτου.

Ειδικότερα, όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, θα ξηλωθεί όλη η οδός Πανεπιστημίου και θα φτιαχτεί από την αρχή.

Μπακογιάννης: «Η Πανεπιστημίου θα ξηλωθεί και θα σχεδιαστεί εκ νέου»

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε πως «Ο Μεγάλος Περίπατος βγήκε και δεν βγήκε. Αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση. Αλλά αυτή ήταν και η λογική του έργου. Ήταν να ''τρέξεις'' μια προσαρμογή, μια προσομοίωση».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, στην συνέντευξη, αναφερόμενος σε όσα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας και απαντώντας στην ερώτηση: «Θα ξηλωθεί η Πανεπιστημίου για να γίνει ένα μόνιμο έργο;», απάντησε το εξής: «Βεβαίως. Ό,τι έχουμε κάνει αυτή τη στιγμή είναι προσωρινό».

Σε νέα ερώτηση: «Θα φύγουν οι ζαρντινιέρες;», ο κ. Μπακογιάννης απάντησε: «Βεβαίως. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση να βάφεις ένα οδόστρωμα και να βάζεις μια ζαρντινιέρα. Τι θέλαμε να κάνουμε; Θέλαμε να βρούμε έναν πρόχειρο τρόπο και προσωρινό, να τραβήξουμε τις γραμμές αυτού του έργου».

Σύμφωνα λοιπόν με το πλάνο, σε λίγο καιρό η πιλοτική λειτουργία του Μεγάλου Περιπάτου ολοκληρώνεται και παράλληλα, ετοιμάζεται το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση με σκοπό να ξεκινήσουν τα μόνιμα έργα, δηλαδή η ολική ανακατασκευή της Πανεπιστημίου, εντός του 2021.

Δείτε αναλυτικά πως ξοδεύτηκαν τα χρήματα για την προσομοίωση του Μεγάλου Περιπάτου:

Με βάση τα παραπάνω λοιπό, επιβεβαιώνεται με επίσημο τρόπο, πως τα περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, δόθηκαν από τον δήμο Αθηναίων για μια προσομοίωση τριών μηνών στο κέντρο της Αθήνας και όχι για το ολοκληρωμένο έργο καθαυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM