Πέτσας: Τα αναδρομικά θα αποδοθούν στο ακέραιο

Τη θέση της κυβέρνησης ότι η καταβολή των αναδρομικών των συντάξεων θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020 επανέλαβε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «η κυβέρνηση για όλους είτε προσέφυγαν είτε όχι στην δικαιοσύνη θα προχωρήσει σε καταβολή εφάπαξ και θα είναι για όλους».

Σχολιάζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι πρέπει να αποδοθούν αναδρομικά επικουρικών συντάξεων και «δώρα», ο κ. Πέτσας είπε «αυτό που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι πολιτική επιλογή και όχι συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ».

Αναφερόμενος στον αριθμό των συνταξιούχων, ο κ. Πέτσας αντέκρουσε τη θέση ότι υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν παίρνουν τίποτα λέγοντας ότι «είναι άλλο πράγμα να λες ότι η αναδρομική σύνταξη δεν θα πάρει αναδρομικά και άλλο ότι ο συνταξιούχος δεν θα πάρει αναδρομικά».

«Γιατί είναι σαν να λέμε ότι αυτός που παίρνει επικουρική δεν παίρνει κύρια σύνταξη. Επομένως, μην μπερδεύουμε τις κατηγορίες των συντάξεων με τους δικαιούχους».

Εξάλλου, σημείωσε ότι έως τα τέλη του 2020 θα έχουν αποδοθεί τα οφειλόμενα.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι όσο νωρίτερα από το Δεκέμβριο, αλλά αυτό εξαρτάται, κυρίως, από τα ταμειακά μας αποθέματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM