Τραμπ-Μελάνια: Θετικοί στον κοροναϊό (pics)

Θετικοί στον κοροναϊό βρέθηκαν ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια έπειτα από τεστ που υποβλήθηκαν.

Ο πρόεδρος τον ΗΠΑ έκανε γνωστή την είδηση μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter όπου έγραψε: «Απόψε, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και εγώ διαγνωσθήκαμε θετικοί στον COVID-19. Ξεκινάμε την καραντίνα μας και τη διαδικασία ανάρρωσης αμέσως. Θα το περάσουμε μαζί και αυτό».

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπεβλήθη σε τεστ καθώς η συνεργάτις του, Χόουπ Χικς βρέθηκε θετική στον ιό. Η Χόουπ  επέβαινε στο προεδρικό αεροσκάφος όταν ο Ντόναλντ Τραμπ πήγε την Τρίτη στο Κλίβελαντ, στην πολιτεία Οχάιο, για να συμμετάσχει στο πρώτο ντιμπέιτ με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν.

Μάλιστα στο προεδρικό αεροσκάφος ήταν και άλλοι στενοί συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου, μεταξύ αυτών και ο γιος του Τζάρεντ Κούσνερ, αλλά και οι Νταν Σκαβίνο και Νίκολας Λούνα -κανείς εκ των οποίων δεν φορούσε μάσκα. Η 31χρονη Χικς είχε ταξιδέψει μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ και στη Μινεσότα, όπου ο Τραμπ έκανε την κεντρική ομιλία σε προεκλογική εκδήλωση.

 

 

«Είναι καλά στην υγεία τους» 

Ο γιατρός του Τραμπ έδωσε memo στους δημοσιογράφους σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ζευγαριού όπου αναφέρει:

«Ο πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία είναι και οι δύο καλά αυτή τη στιγμή, και σκοπεύουν να παραμείνουν στο σπίτι εντός του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής τους. Η ιατρική ομάδα του Λευκού Οίκου και εγώ θα τους παρακολουθούμε και εκτιμώ την υποστήριξη που παρείχαν ορισμένοι από τους σπουδαιότερους ιατρικούς επαγγελματίες και ιδρύματα της χώρας μας», έγραψε ο Κόνλεϊ, χωρίς να εξηγήσει ποια βοήθεια παρέχεται στον Λευκό Οίκο. «Να είστε βέβαιοι πως πιστεύω ότι ο πρόεδρος θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του χωρίς διακοπή ενώ αναρρώνει και θα σας ενημερώνω για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις»