Χρυσοχοΐδης: Στη Μύκονο για να δει αν τηρούνται τα μέτρα για τον κοροναϊό

Στη Μύκονο βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης 28 Ιουλίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να δει με τα μάτια του αν πολίτες και επιχειρήσεις τηρούν τα μέτρα για τον κοροναϊό.

Ο υπουργός επισκέφθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να ενημερωθεί για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στο νησί για την τήρηση των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, καθώς και για άλλα ζητήματα ασφαλείας, όπως τα ατυχήματα στους δρόμους και οι κλοπές.

Επίσης, πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στα σοκάκια της Μυκόνου και στα μαγαζιά, για να ζητήσει από τους αστυνομικούς να εντείνουν τους ελέγχους, ειδικά αυτήν την εποχή που παρατηρείται αυξητική τάση των κρουσμάτων.

Επίσης, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», στο επίκεντρο των ζητημάτων που απασχόλησαν τον κ. Χρυσοχοΐδη ήταν τα πριβέ πάρτι που γίνονται σε βίλες του νησιού, όπου είναι αδύνατο να διαπιστωθεί κατά πόσο και αν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα.

Σημειώνεται ότι οι εικόνες με εκατοντάδες ανθρώπους να συνωστίζονται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των συγκεκριμένων κατοικιών, μεταξύ των οποίων και πολλοί τουρίστες από διάφορα μέρη του κόσμου, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι πολύ σύντομα αυτό το φαινόμενο θα πάψει να υφίσταται κι αυτό θα γίνει με την επιβολή περιορισμού ως προς τον αριθμό των καλεσμένων στα σπίτια. Φέρεται να ανέφερε, μάλιστα, ότι δεν θα επιτρέπεται να παρευρίσκονται περισσότερα από 40 άτομα σε κάθε κατοικία και πως πλέον η Αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να προχωρά σε ελέγχους -εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

Τα φαινόμενα συνωστισμών προκαλούν ανησυχία στις Αρχές, καθώς η συγκέντρωση πλήθους κόσμου χωρίς την ταυτόχρονη τήρηση μέτρων, όπως οι απαραίτητες αποστάσεις και η χρήση μάσκας, δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για τη διασπορά του κοροναϊού σε περίπτωση που εκεί υπάρχει κάποιο κρούσμα.

Όλα αυτά, σε σχέση με την ταυτόχρονη αύξηση των κρουσμάτων τον Ιούλιο, έχει σημάνει «συναγερμό» στους ανθρώπους που διαχειρίζονται την πανδημία στην Ελλάδα.

Στόχος αποτελεί ο περιορισμός της διασποράς κρουσμάτων σε τουριστικές περιοχές όπως η Μύκονος, τη στιγμή που η χώρα έχει ανοίξει τα σύνορά της για επισκέπτες από το εξωτερικό.

Συσκέψεις στο νησί με επίκεντρο τον κοροναϊό

Σειρά συσκέψεων πραγματοποιεί στη Μύκονο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο νησί.

Στο επίκεντρο των συσκέψεων του κ. Χρυσοχοΐδη θα είναι θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας στο νησί, καθώς την ίδια ώρα στελεχώνεται η υπό συγκρότηση αστυνομική υποδιεύθυνση Μυκόνου, στην οποία φέτος το καλοκαίρι θα υπηρετούν σχεδόν 100 άτομα. Παράλληλα, τίθεται και το ζήτημα των αστυνομικών ελέγχων για την πρόληψη του κοροναϊού.

Σημειώνεται, επίσης, ότι σήμερα ο υπουργός πρόκειται να συναντηθεί με τον δήμαρχο της Μυκόνου, με τον αντιπεριφερειάρχη, καθώς και με βουλευτές των Κυκλάδων, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM