Τουρισμός - Ηλιόπουλος: Βασικό πρόβλημα η έλλειψη σχεδίου

Νάσος Ηλιόπουλος
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

O εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM τόνισε την ανάγκη «να επανεκκινήσει η οικονομία και ο τουρισμός, ύστερα από το αποτυχημένο ιδιότυπο lockdown, στη διάρκεια του οποίου θρηνήσαμε πάνω από 10.800 ανθρώπινες ζωές». Πιο αναλυτικά είπε ότι «το βασικό πρόβλημα για την επανεκκίνηση του τουρισμού και την επιτυχία της σεζόν είναι η έλλειψη σχεδίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, και σε επίπεδο οικονομικής στήριξης και στο επίπεδο της ρύθμισης και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και ενίσχυσης της δημόσιας υγείας».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λειτουργεί σαν τουρίστας»

«Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λειτουργεί σαν τουρίστας, και χωρίς κανένα σχέδιο περιμένει να έρθει το καλοκαίρι, για να του λύσει ο καλός καιρός το πρόβλημα της πανδημίας» τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος, ασκώντας δριμεία κριτική στη ΝΔ ότι «δεν έλαβε μέτρα για την ουσιαστική στήριξη του Ε.Σ.Υ. και της πρωτοβάθμιας υγείας, όπως από την πρώτη στιγμή έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν έκανε τίποτα για να ρυθμίσει τα ιδιωτικά χρέη της πανδημίας και δεν κάνει τίποτα, ούτε πέρυσι ούτε και φέτος, για να στηρίξει τον τουρισμό».

Νάσος Ηλιόπουλος
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Επανέλαβε, επίσης, την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένα «γενναίο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού, για ρύθμιση και διαγραφή μέρους του χρέους και των τουριστικών επιχειρήσεων, για κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων», ενώ τόνισε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Υπάρχουν δυνατότητες για την τουριστική σεζόν, αρκεί να αλλάξει η κυβέρνηση έστω και τώρα την πολιτική της» είπε.

«Το 2020 η Ελλάδα κατέγραψε την τρίτη χειρότερη ύφεση στην Ευρωζώνη»

Επιπλέον, ο Ν. Ηλιόπουλος υπενθύμισε ότι το 2020 η Ελλάδα κατέγραψε την τρίτη χειρότερη ύφεση στην Ευρωζώνη και σημείωσε πως η χώρα δεν έχει ορθοποδήσει σε καμία περίπτωση «και λόγω των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη». Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε το εργασιακό νομοσχέδιο, που «θα φέρει μειώσεις μισθών μέσα από τις απλήρωτες υπερωρίες και την κατάργηση του 8ώρου και ακριβώς όπως το 2012 η ελαστικοποίηση της εργασίας και η μείωση των μισθών θα φέρουν χειρότερη ύφεση και μεγαλύτερη ανεργία».

 

Νάσος Ηλιόπουλος
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Για τα 2 εκατ. εμβόλια της Moderna

Συνεχίζοντας την κριτική του και για τους εμβολιασμούς, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση επέλεξε να μην πάρει 2 εκατ. εμβόλια της Moderna, όπως έχει αποκαλύψει το politico». «Δεν μπορεί να επιχαίρει για τους εμβολιασμούς, όταν και με βάση τις επίσημες στατιστικές είμαστε κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης στον εμβολιασμό με μία δόση» είπε.

Νάσος Ηλιόπουλος

EUROKINISSI/ ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ

Τι δήλωσε για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ζάεφ

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ζάεφ, κάλεσε να έρθουν άμεσα στη Βουλή προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, συγχαίροντας από τη μία τον Κ. Μητσοτάκη, που «πλέον σέβεται τη συμφωνία και άφησε τις ακροδεξιές προεκλογικές κραυγές του», υποστηρίζοντας όμως από την άλλη ότι «πρέπει να σταματήσει τις αθλιότητες, όπως η χθεσινή, που φοβήθηκε να γράψει στο Twitter το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας με αφορμή τη συνάντηση με τον κ. Ζόραν Ζάεφ».