Χρυσοχοΐδης: Συνεχής η παρουσία της ΕΛΑΣ στους δρόμους - Δικαίωμα συλλήψεων στα ΑΕΙ

Ισχυρή η παρουσία της ΕΛΑΣ στους δρόμους - Δικαίωμα για συλλήψεις στα ΑΕΙ

Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 μίλησε ο υπουργός Προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην παρουσία της ΕΛΑΣ στους εμπορικούς δρόμους, και τόνισε ότι θα είναι συνεχής, αλλά και στην περιφρούρηση των πανεπιστημίων, επισημαίνοντας πως αν χρειαστεί, το Ειδικό Σώμα θα προβαίνει και σε συλλήψεις.

Στη συνέχεια ο υπουργός ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μη συνωστίζονται στα καταστήματα, ενώ από τους επαγγελματίες ζήτησε να τηρούν τους κανόνες. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την απόφαση του ανοίγματος, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε: «Θα καταστραφούμε οικονομικά και ψυχολογικά αν συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε ένα διαρκές αυστηρό απαγορευτικό». Τόνισε ότι οι λοιμωξιολόγοι αντιλήφθηκαν αυτά τα ζητήματα και γι’ αυτό εισηγήθηκαν να υπάρξει ένα σταδιακό άνοιγμα.

Φρουροί στα ΑΕΙ

Όσον αφορά τους αστυνομικούς στα πανεπιστήμια είπε πως δεν θα φέρουν όπλα, δεν θα φορούν την ίδια στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, αλλά ο ρόλος τους θα είναι προληπτικός και αποτρεπτικός.

Αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στο σχέδιο νόμου τόνισε ότι εκείνοι "δεν λένε τι προτείνουν", σημειώνοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συμβεί 20 περιστατικά βίας με τελευταίο, την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη.

"Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση" τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Πέμπτη μαζί με το επιτελείο του υπουργείου θα ανακοινώσει το νέο δόγμα για τις συναθροίσεις που θα έχει ως κεντρικό στόχο και να στηριχτεί το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, αλλά και να μην καταλύεται η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.

Υπόθεση Μπεκατώρου

Ο κ. Χρυσοχοίδης όσον αφορά την υπόθεση Μπεκατώρου έκανε λόγο για φρικαλέο ζήτημα. "Πρέπει να δούμε το νομοθετικό πλαίσιο, να τεθούν πιο αυστηροί κανόνες και να υπάρξει αυτοσυνειδησία" επισήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM