Kορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη Κικίλια για τις μεταλλάξεις

Έκτακτη σύσκεψη Κικίλια για τις μεταλλάξεις στις 13.30 στο υπουργείο Υγείας – Το «παρών» θα δώσει και ο Τσιόδρας – Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού SARS-CoV-2

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας έχει συγκαλέσει σήμερα (22/1) στις 13.30 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφορικά με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού και τις ανησυχίες που αυτές προκαλούν τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους ειδικούς.

Στη σύσκεψη, η οποία θα έχει ως αντικείμενο τον συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2, θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ανησυχία για τις μεταλλάξεις

Να σημειωθεί, επίσης, πως χθες (21/1) η συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «μας απασχολεί η μετάλλαξη, η οποία φαίνεται ότι δημιουργεί πρόβλημα σε χώρες όπως η Αγγλία, η Πορτογαλία, αλλά η Ελλάδα πήρε μέτρα έγκαιρα και ευτυχώς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή».

Μάλιστα, η κ. Γκάγκα επισήμανε ότι η έρευνα για τις μεταλλάξεις είναι σε εξέλιξη, ενώ αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Πορτογαλίας, όπου η νέα μετάλλαξη φαίνεται να αποτελεί το 20% των κρουσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM