Στο επίκεντρο η επίσκεψη Στόλτενμπεργκ σε Αθήνα και Άγκυρα

Στο επίκεντρο η επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε Αθήνα και Άγκυρα.

Ανεβαίνει ο διπλωματικός πυρετός σε Αθήνα, Άγκυρα και ΝΑΤΟ με αντικείμενο την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο ενόψει της επίσκεψης Στόλτενμπεργκ σε Αθήνα και Άγκυρα.

Η διαμεσολάβηση του Γενς Στόλτενμπεργκ θα εκφραστεί μέσω των επαφών που θα έχει τη Δευτέρα στην Τουρκία και την Τρίτη στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ θα βρεθεί στην Άγκυρα, όπου θα συναντήσει τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά και άλλους υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Στην Αθήνα την Τρίτη 6 Οκτωβρίου

Στην Αθήνα ο Γενς Στόλτενμπεργκ θα βρεθεί την Τρίτη 6 Οκτωβρίου προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στις 11:45 της Τρίτης έχει προγραμματισθεί κοινή συνέντευξη τύπου μαζί με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναβολή για τη συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τουρκικής Χουριέτ, αναβλήθηκε η συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών των δύο πλευρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Την περασμένη Πέμπτη τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι έχει προγραμματισθεί συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας τη Δευτέρα για τεχνικά ζητήματα, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τον μηχανισμό αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πάντως, την πληροφορία για τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν είχε ανακοινώσει ούτε η Αθήνα, ούτε το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα, η συνάντηση αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους και η απόφαση αυτή ελήφθη από κοινού από τις δύο πλευρές. Κατά το ίδιο δημοσίευμα, δεν έχει ορισθεί νέα ημερομηνία για τη συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM