Γεωργιάδης για άνοιγμα της αγοράς: Σε εφαρμογή το «click away»

Ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το πως θα γίνει το άνοιγμα της αγοράς μετά την άρση του lockdown, επισημαίνοντας πως «Με μεγάλη προσοχή θα ανοίξουμε την οικονομία».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στον τρόπο που θα ανοίξει η οικονομία μετά το lockdown, και τόνισε πως πρόκειται να ανοίξει με «μεγάλη προσοχή».

«Ο ιός δεν θα αφήσει κανένα ανεπηρέαστο»

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα κορονοπάρτι της Θεσσαλονίκης εν μέσω lockdown, τονίζοντας πως παρά τους περιορισμούς και την πληρότητα στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας, κάποιοι κάνουν τέτοια πάρτι, εξηγώντας πως «όσες εντατικές και να φτιάξουμε δεν προχωράμε».

«Ο ιός δεν θα αφήσει κανένα ανεπηρέαστο δεν κάνει διακρίσεις… πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, θα κάνουμε πάρτι μετά» επισήμανε αμέσως μετά.

«Στόχος είναι το ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας» 

«Εμείς στο ΥΠΑΝΕ έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί», σημείωσε ο υπουργός ανάπτυξης.

«Θα ξεκινήσουμε από το λιανεμπόριο»

katastima me xmas idi

Ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, που έχουν πληγεί σημαντικά, όπως τα καταστήματα με εποχιακά είδη ή παιχνίδια. Ωστόσο, δε παρέλειψε να επισημάνει πως η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις αλλά και περιορισμένο αριθμό ατόμων εντός των καταστημάτων.

«Click away»: Τι ακριβώς είναι;

Επιπρόσθετα, έφερε στο «τραπέζι» και το ζήτημα του «click away». Δηλαδή τα ψώνια με παραγγελία από το κατάστημα, και παραλαβή με φυσική παρουσία μεν, αλλά μόνο με ραντεβού. Έτσι, θα μειωθεί στο ελάχιστο η ανθρώπινη επαφή. Παράλληλα, θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό και ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Ο υπουργός τόνισε επίσης, πως οι τομείς της οικονομίας που αποδεδειγμένα αποτελούν εστίες διασποράς δεν πρόκειται να ανοίξουν άμεσα.

Ο κ. Γεωργιάδης, προχώρησε στην εκτίμηση πως αν όλα πάνε καλά, το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό θα φτάσει στη χώρα μας στα μέσα Δεκεμβρίου. Και αυτό είναι κάτι που θα συμβάλλει σημαντικά στο άνοιγμα της οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM