Γεωργιάδης: Χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ μικρών επιχειρήσεων για τη δημιουργία e-shop

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανακοινωθεί νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων που θα πραγματοποιούν αποκλειστικά μέσα από την ιστοσελίδα τους τις πωλήσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος του 2020 θα ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, με σκοπό τη δημιουργία σωστών επαγγελματικών ιστοσελίδων με e-shop.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα για τη λειτουργία των βιβλιοπωλείων, δήλωσε:

«Έως το τέλος του έτους θα υπάρξει πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων, ώστε να δημιουργήσουν σοβαρές και δυνατές ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου με επαγγελματικό τρόπο. Είτε μας αρέσει είτε όχι, το ηλεκτρονικό εμπόριο μπήκε στη ζωή μας και οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει να επιβιώσουν στις νέες συνθήκες».

Αξίζει να αναφερθεί κανείς πως οι ηλεκτρονικές αγορές εν μέσω καραντίνας αλλά και Black Friday αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα σε ταχυμεταφορές.

Αναφορικά με αυτό το ζήτημα, ο υπουργός δήλωσε: «Οι ταχυμεταφορές έχουν μπλοκάρει. Δεν παραδίδονται παραγγελίες, και αυτό είναι επιπλέον λόγος να ανοίξουμε το λιανεμπόριο. Προσπαθούμε να συγκεράσουμε δύο αντίπαλα προβλήματα, που δημιουργούν έναν δύσκολο γρίφο. Από τη μία να πέσουν τα κρούσματα, που είναι πρώτη προτεραιότητα, και από την άλλη να λειτουργήσει στοιχειωδώς το εμπόριο για να μη χάσουν οι άνθρωποι τις δουλειές τους. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις». Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφορικά με τα βιβλιοπωλεία δήλωσε πως παρέμειναν κλειστά έπειτα από σχετική γνωμοδότηση της Επιτροπής των ειδικών. Τόνισε, δε, ότι μεταξύ των πρώτων καταστημάτων που θα ανοίξουν θα είναι τα βιβλιοπωλεία, τα καταστήματα παιχνιδιών, τα κομμωτήρια και τα ανθοπωλεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM