Γεραπετρίτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ακόμη και αιφνιδιαστικά

Η επιλογή νέων μέτρων απαγόρευσης είναι στο τραπέζι μετά την εικόνα των εκκλησιών τα Θεοφάνια

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων, θα το πράξουμε εάν είναι αναγκαίο», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα, ακόμη και αιφνιδιαστικά, μετά τις χθεσινές εικόνες που σημειώθηκαν έξω από τις εκκλησίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του καθηγητή Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλη Δερμιτζάκη. Ειδικότερα, ο καθηγητής φάνηκε ιδιαίτερα ανήσυχος με την επιδημιολογική κατάσταση, λέγοντας πως «έχουμε ήδη στοιχεία ότι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έγιναν παραπάνω μεταδόσεις, το είδαμε στα λύματα και το περιμένουμε στα κρούσματα», ενώ δήλωσε πως το να προστεθεί το τι έγινε χθες με τη γιορτή των Θεοφανίων σημαίνει πως σε εθνικό επίπεδο «θα έχουμε αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη, που είναι πολλαπλάσιο».

Μάλιστα, ο κ. Δερμιτζάκης, ερωτηθείς για τις χθεσινές εικόνες που έλαβαν χώρα ανήμερα των Θεοφανίων, δήλωσε πως η κυβέρνηση καλώς προχώρησε σε αυστηρότερα μέτρα (κλείσιμο click away) για να ανοίξουν με ασφαλέστερο τρόπο τα σχολεία, αλλά «αυτό που έγινε ως γενικότερη δραστηριότητα, με συνωστισμούς και συγχρόνως κάποιοι άνθρωποι να μοιράζονται ένα κουταλάκι, σημαίνει ότι απορρίπτεται θεσμικά η επιστήμη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM