Κικίλιας: Πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός - Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Για το πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός, αλλά και για το ποιοι θα έχουν προτεραιότητα μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως «όταν εγκριθούν τα εμβόλια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και φτάσουν στη χώρα και τα παραλάβουμε την ίδια ημέρα, εντός 24 ωρών θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός. Για να πετύχει αυτή η επιχείρηση, πρέπει να εμβολιαστούν εκατομμύρια πολίτες της χώρας μας με εκατομμύρια εμβόλια, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι σε δύο δόσεις». Παράλληλα,  δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους ανθρώπους που θα δοθεί προτεραιότητα εμβολιασμού.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι «προχωράμε στη μεγαλύτερη και κρισιμότερη υγειονομική επιχείρηση που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της χώρας».

Σε ποιους θα δοθεί προτεραιότητα

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια η σειρά με την οποία θα γίνουν τα εμβόλια είναι η εξής:

  • Υγειονομικοί
  • Ευπαθείς ομάδες
  • Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας
  • Γηροκομεία και ειδικές δομές.

Μάλιστα σε περιπτώσεις κατά τις οποίες οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να μετακινηθούν, το κράτος θα πηγαίνει σε αυτούς.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα δεδομένα που αφορούν του υγειονομικούς, δηλώνοντας ότι «έχουμε εκπονήσει ένα επιστημονικό και τεχνοκρατικό σχέδιο μεταφοράς, συντήρησης και ψηφιακής διαχείρισης των δεδομένων που αφορά κέντρα υγείας, γιατρούς, νοσηλευτές, εμβολιαστές. Όλο αυτό θα κρίνει πως θα επιστρέψουμε καταρχάς σε μια μερική κανονικότητα και στη συνέχεια πώς θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω».

Μητσοτάκης: Δωρεάν ο εμβολιασμός

Σημειώνεται, πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει από τη Θεσσαλονίκη, πως ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 θα είναι δωρεάν.

O πρωθυπουργός τόνισε πως «είναι απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο» το οποίο, θα είναι δωρεάν, ενώ θα προηγηθεί μεγάλη ενημερωτική καμπάνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM