ΚΙΝΑΛ: Μείζον θέμα για την κυβέρνηση οι χρεώσεις των τεστ

Το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει ότι συνιστά μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση η απόφασή της να επιβάλει διατίμηση στα διαγνωστικά τεστ κορονοϊού.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ μετά την δημοσιοποίηση των ανώτατων τιμών για τις χρεώσεις των τεστ κορονοϊού από τον γ.γ. Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη. Το ΚΙΝΑΛ ρίχνει πυρά εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας πως επέτρεπε την αισχροκέρδεια από την πλευρά των ιδιωτικών εργαστηρίων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Επί 8 μήνες η Κυβέρνηση επέτρεπε συνειδητά σε ιδιωτικά εργαστήρια να αισχροκερδούν με την τιμή αλλά και την ποιότητα των τεστ για τον COVID -19. Χρεώνοντας τα ακόμη και 10 φορές πάνω από την τιμή αγοράς». Στο σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρεται επίσης πως η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά είχε ζητήσει τη λήψη μέτρων από την αρχή της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο.

«Οι υψηλές χρεώσεις εμπόδισαν άτομα να κάνουν τεστ»

Μάλιστα το ΚΙΝΑΛ καταλογίζει στην κυβέρνηση ευθύνες, καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι υψηλές χρεώσεις των τεστ, εμπόδισαν πολλούς πολίτες να προβούν σε τεστ κορονοϊού.

«Η κατακραυγή των πολιτών τους αναγκάζει σε διατίμηση. Όχι όμως ακόμη στην απαίτηση πιστοποίησης εργαστηρίων και αντιδραστηρίων. Για να ευνοηθούν ποιοι άραγε;», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής κι όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου «οι πολίτες υποχρεώθηκαν να πληρώσουν εκατομμύρια ευρώ παραπάνω. Και μάλιστα ορισμένες φορές σε αμφίβολης ποιότητας τεστ. Οι υψηλές χρεώσεις εμπόδισαν πολλούς να κάνουν τεστ, πράγμα που συνέβαλε στην εξάπλωση της πανδημίας».

«Δεν περιμένουμε εξηγήσεις. Γιατί ότι έκανε η Κυβέρνηση ήταν απόλυτα συνειδητό. Υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, εις βάρος των πολλών. Αλλά θα κριθεί για αυτό από τον ελληνικό λαό» κατέληξε στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM