Κοντοζαμάνης: «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενο τρίτο κύμα»

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας

Για την αύξηση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Αττικής και για το ενδεχόμενο να υπάρξει και τρίτο κύμα πανδημίας, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. «Δεν βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι» πρόσθεσε.

«Όσο πιο γρήγορα δράσουμε, τόσο πιο εύκολα θα είναι αργότερα τα πράγματα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κοντοζαμάνης. «Υπάρχει μια αύξηση στις εισαγωγές συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες και γι΄αυτό το λόγο πρέπει να προετοιμαστούμε καλύτερα» πρόσθεσε. Ερωτηθείς για το αν πρέπει να κλείνουν νωρίτερα τα καταστήματα στην Αττική την στιγμή που έχει μπει στις «κόκκινες περιοχές», ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε «πως ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών, θα αποφασίσουμε».

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε πως «υπήρξε αυτή η απόφαση, αν όμως αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα και επιδεινωθεί η κατάσταση, θα παρθούν άλλα μέτρα».

Μεταλλάξεις του κορονοϊού

Τέλος ερωτηθείς για τις μεταλλάξεις του ιού, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε πως «η μάχη με τον ιό δεν έχει τελειώσει και βλέπουμε τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες. Ευτυχώς στη χώρα μας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο το πιο σημαντικό απ' όλα είναι να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα».

«Έχουμε ετοιμάσει τα επιχειρησιακά μας σχέδια, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα πανδημίας» τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης. Μάλιστα διευκρίνισε πως τα «σχέδια αυτά δεν είναι έκτακτα». «Εφόσον υπάρξει τρίτο κύμα, θα είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM