Κοροναϊός: Έρχεται καθολικό lockdown- Η επιβεβαίωση του Κικίλια

Κοροναϊός: Λίγες ώρες πριν το καθολικό lockdown βρίσκεται η Ελλάδα, με τον Βασίλη Κικίλια να το επιβεβαιώνει.

Οι ειδικοί έχουν κάνει εισήγηση για γενικό lockdown ενός μήνα, ενώ την ίδια στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται σημαντικά σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Λίγο πριν πραγματοποιηθεί η ενημέρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως το lockdown θα εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν. Καθώς η πανδημία καλπάζει, η κυβέρνηση θέλει να προλάβει τα χειρότερα

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το lockdown θα τεθεί σε εφαρμογή τα ξημερώματα του Σαββάτου (07/11) και θα διαρκέσει ένα μήνα ίσως και τρεις εβδομάδες.

Τι προβλέπεται από εδώ και στο εξής:
  • Κλειστό λιανεμπόριο
  • Κλειστά κομμωτήρια
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα
  • Μετακινήσεις με την αποστολή SMS
Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε:

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα επιδεινώνονται στη χώρα, έχουμε να κάνουμε με έναν φονικό ιό. Αυτό αφορά όλες τις χώρες. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας πιέζεται, όπως και στις άλλες χώρες και πρέπει να πάρουμε μέτρα»

Ο πρωθυπουργός δέχτηκε την εισήγηση για καθολικό lockdown

Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε, μεταξύ άλλων πως «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για καθολικό lockdown για ένα μήνα στη χώρα»

Ερωτηθείς για το αν το lockdown θα εφαρμοστεί από την ερχόμενη Παρασκευή, ο υπουργός είπε ότι «θα εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό».

«Όχι» σε τοπικά lockdowns

«Δεν θα προχωρήσουμε σε τοπικά lockdown γιατί υπάρχει επιβάρυνση σε όλη τη χώρα, είπε ο υπουργός Υγείας. Είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς υπάρχει επιβάρυνση όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη και την Αττική, αλλά και στα Ιωάννινα, τις Σέρρες, τη Λάρισα και άλλες περιοχές», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Το κεφάλαιο των σχολείων

Αναφορικά με τις σχολικές μονάδες, ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε πως η εισήγηση των ειδικών κάνει λόγο για κλείσιμο στα Λύκεια. Παράλληλα, οι λοιμωξιολόγοι προτείνουν να παραμείνουν ανοιχτά τα Δημοτικά σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί. Ενώ, για τα Γυμνάσια αναμένεται η απόφαση για το τι θα συμβεί.

ΜΕΘ

«Οι ΜΕΘ non Covid είναι σήμερα 615 και οι ΜΕΘ Covid είναι 348. Νοσηλεύονται στο σύνολο του ΕΣΥ, 1.500 συμπολίτες μας, σε ΜΕΘ, ΜΑΦ και θαλάμους αρνητικής πίεσης και απλές κλίνες. Στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη φτάσαμε στο οριακό σημείο και αναγκαστήκαμε και ανοίξαμε κι άλλες κλίνες ΜΕΘ με έκτακτες διαδικασίες. Στην Αττική αυτή τη στιγμή είναι κατειλημμένες το 72% των κλινών Covid και επίσης βλέπουμε αυξητικές τάσεις κατακόρυφες στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα και αυξητικές τάσεις στην Αττική, κάτι το οποίο μας ανησυχεί και μας οδήγησε στο να προβούμε σε συγκεκριμένες κινήσεις», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM