Παιδικοί σταθμοί: Μπογδάνος και Δούνια κατέθεσαν ερώτηση για την επαναλειτουργία

Ερώτηση για την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Νόνη Δούνια. 

«Καθώς η κοινωνία εξέρχεται προοδευτικά από τη δέσμη περιορισμών της πανδημίας και η οικονομική δραστηριότητα ξαναξεκινά, σημαντική δυσκολία για χιλιάδες συμπολίτες μας εξακολουθεί να αποτελεί το γεγονός ότι οι παιδικοί σταθμοί παραμένουν κλειστοί.

Όπως συμπεραίνουμε και από τις επικοινωνίες στα βουλευτικά μας γραφεία, είναι πολλές οι οικογένειες που βρίσκονται προ αδιεξόδου, καθώς το ζήτημα της φύλαξης των παιδιών τους στέκεται εμπόδιο στην επιστροφή των γονέων στην παραγωγική διαδικασία.

Συγχρόνως, πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι οι κύριες πρακτικές δυσκολίες που οδηγούν στο να παραμένουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί (δηλαδή το θέμα της μάσκας και του self test), μπορούν να αντιμετωπιστούν στην πράξη με αξιόπιστες λύσεις». Υπό αυτά τα δεδομένα ρωτούν: «Κρίνεται σκόπιμη η επίσπευση του ανοίγματος των παιδικών σταθμών; Ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να λάβουν χώρα, ώστε αυτοί να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό;», σύμφωνα με τη «Realnews».

Φωτογραφία: Pixabay

Δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 10/5

Υπενθυμίζουμε πως δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών τη Δευτέρα 10 Μαΐου, όπως ανέφερε και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με βάση διευκρινίσεις του υπουργείου, οι βρεφονηπιακοί παραμένουν κλειστοί επειδή, εκτός των επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας και διενέργεια self test) που εφαρμόζονται στις άλλες δομές που ανοίγουν (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επιτροπή θα εκτιμήσει τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και θα επανεξετάσει την πιθανότητα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σε περίπου 10 ημέρες.