Πελώνη - Εστίαση: Εξετάζεται η διεύρυνση ωραρίου και όχι η απελευθέρωση

Αριστοτελία Πελώνη
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στη συμφωνία με τους φαρμακοποιούς για την προμήθεια των self tests, λέγοντας ότι ισχύει έως τις 19 Ιουνίου και ότι πρέπει να να διατηρηθεί στο ακέραιο. Μάλιστα, πρόσθεσε: «Αν υπάρχει κάτι διαφορετικό στη Θεσσαλονίκη, θα εκληφθεί ως εκβιασμός», σχολιάζοντας πληροφορίες ότι στη Θεσσαλονίκη κάποια φαρμακεία δεν παρέχουν πλέον self tests.

Αριστοτελία Πελώνη
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε και στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει προς το παρόν το ενδεχόμενο διεύρυνσης και όχι απελευθέρωσης. «Ακόμα είναι πολύ νωρίς για πλήρη απελευθέρωση» είπε χαρακτηριστικά.

Για τα προνόμια στους εμβολιασμένους η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε ότι στόχος είναι η επίτευξη της ανοσίας και πως πρέπει να το ξανασκεφθούν όσοι είναι διστακτικοί. Παρ' όλα αυτά, επανέλαβε τη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι τέτοιο μέτρο μπορεί να θεσμοθετηθεί όταν ανοίξει η διαδικασία του εμβολιασμού για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Αριστοτελία Πελώνη
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τι ανέφερε για την αυριανή απεργία 

Το νομοσχέδιο δίνει λύση στα πραγματικά προβλήματα των πραγματικών εργαζομένων, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις αυριανές κινητοποιήσεις εναντίον του νομοσχεδίου για τα εργασιακά. Ταυτόχρονα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Πελώνη απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης.