Μακρή: Μικρή παράταση στο σχολικό έτος λόγω κορονοϊού

Ζέττα Μακρή: Πιθανόν για έναν μήνα - Οι πανελλήνιες θα γίνουν κανονικά

Του Μάκη Θεοδώση

«Εξετάζεται το σενάριο για παράταση ενός μηνός για τη σχολική χρονιά», ανέφερε στο Mega η Ζέττα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

«Και αν γίνει, δεν οφείλεται στο ότι δεν έχει καλυφθεί η ύλη, αλλά γιατί πρέπει τα παιδιά για κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους να επανέλθουν στα σχολεία», υπογράμμισε.

«Ασφαλές άνοιγμα των σχολείων το ζητούμενο»

Σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία των σχολείων, υποστήριξε ότι «κάθε εβδομάδα συζητείται από τους ειδικούς το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων. Όταν έχουμε την εισήγησή τους, θα πάρουμε την πολιτική απόφαση. Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν διά ζώσης όταν οι ειδικοί ανάψουν το πράσινο φως».

 

Τι θα γίνει με τα φροντιστήρια και τις πανελλήνιες εξετάσεις

«Δεν το έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Απλώς οι ειδικοί θεωρούν ότι, επειδή εκεί δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, δεν μπορούμε για λόγους συγχρωτισμού και μετάδοσης ασθένειας να επιτρέψουμε το άνοιγμα. Δεν είναι αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου. Είναι απόφαση που επιβάλλεται, υποδεικνύεται και συμβαδίζει με τις οδηγίες των ειδικών», τόνισε.

Όσον αφορά τις πανελλήνιες, ανέφερε ότι στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους, ενώ υπενθύμισε ότι από τον Ιανουάριο μειώθηκε κατά 30% και η ύλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM