Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με μαθητές από τα Χανιά

Ζωντανή επαφή είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μέγαρο Μαξίμου με την τηλεκπαίδευση μαθητών στα Χανιά. Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε το μάθημα Ιστορίας που έγινε σε μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να απαντήσει σε ερωτήσεις μαθητών αναφορικά με την καραντίνα αλλά και την επαναλειτουργία των σχολείων. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Θα επιστρέψετε στο σχολείο, σύντομα θέλω να πιστεύω, αλλά να κοιτάξετε να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την εμπειρία. Το γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο της φυσικής παρουσίας στην τάξη, όμως στον κόσμο που αλλάζει θα μαθαίνουμε όλο και περισσότερα πράγματα από τους υπολογιστές μας».

Ο Ευάγγελος Παγωνίδης, δάσκαλος του τμήματος, ερωτώμενος για τον τρόπο τηλεκπαίδευσης, απάντησε πως μέσα από την πλατφόρμα ήρθε πιο κοντά με τους μαθητές και τους γονείς. Ο κ. Μητσοτάκης, με τη σειρά του, δήλωσε πως η τεχνολογία μάς δίνει πολύτιμα εργαλεία, γι’ αυτό και στο μέλλον η φυσική τάξη δεν θα έχει τον αποκλειστικό ρόλο.

Τέλος, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τόσο τον δάσκαλο όσο και τους μαθητές, δηλώνοντας πως χαίρεται που είναι ενεργοί στη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης με χαρά και ενθουσιασμό.

Σύνδεση εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας

Να υπενθυμίσουμε πως χθες η υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως σε τηλεοπτική της παρέμβαση δήλωσε πως σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή έχει σκοπό να συνδέσει το πρόγραμμα σπουδών των μαθητών με την αγορά εργασίας, προσθέτοντας ένα «Επίπεδο 3» μεταξύ Γυμνασίου και Επαγγελματικού Λυκείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM