Νικολάου: «Αίτηση αποφυλάκισης του Κουφοντίνα μπορεί να υποβληθεί τον Σεπτέμβριο του 2021»

Νικολάου: Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται - Κάνει απεργία αντί να ακολουθεί τον νόμο

 

Του Μάκη Θεοδώση

 

Η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, στο επιχείρημα πως είναι σύσσωμη η αντιπολίτευση και πλήθος φορέων για την αντιμετώπιση της υπόθεσης Κουφοντίνα, απάντησε ότι «οι φωνές εξαντλούνται για τη μεταγωγή και όχι για παραβίαση του νόμου. Τηρήθηκε πιστά ο νόμος και η απεργία εκβιάζει την πολιτεία. Το 2015 δεν ήθελε Κορυδαλλό, πήγε στην Αυλώνα για να είναι κοντά στην οικογένειά του».

 

Για την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, ανέφερε πως «μπορεί και τώρα ο Κουφοντίνας. Αντ' αυτού, κάνει 53 μέρες απεργία. Είναι στα χέρια του η ζωή του, είχε εξαρχής το δικαίωμα», υπογράμμισε.

 

«Η λύση είναι να σταματήσει. Παρακολουθούμε την πορεία της υγείας του και υπάρχει η διάταξη να κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η ζωή του. Δεν κινδυνεύει αυτή τη στιγμή, υπάρχει η υποχρεωτική σίτιση», πρόσθεσε η κ. Νικολάου.

 

Αν δεν κάνει χρήση του δικαιώματός του, «δεν μπορεί να κάνει κάτι το κράτος, παρότι η υπεράσπισή του λέει πως το Εφετείο Λαμίας είναι μικρό για την περίπτωσή του», τόνισε.

 

«Θα φύγουν οι βαρυποινίτες από τον Κορυδαλλό, η φυλακή τους είναι στον Δομοκό. Αν το δικαστήριο αποφασίσει μεταγωγή στον Κορυδαλλό, θα το εφαρμόσουμε», ξεκαθάρισε η ίδια.

 

«Η αίτηση αποφυλάκισης του Κουφοντίνα μπορεί να υποβληθεί τον Σεπτέμβριο του 2021, δηλαδή σε λίγους μήνες», κατέληξε η κ. Νικολάου.

.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM