Παπαθανάσης - λιανεμπόριο: «Η εμπειρία του φυσικού καταστήματος δεν μπορεί να αντικατασταθεί»

«Να μην χτίζουμε προσδοκίες και να περιμένουμε τις αποφάσεις για τα περιοριστικά μέτρα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

«Η εμπειρία του φυσικού καταστήματος δεν μπορεί να αντικατασταθεί» δήλωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. «Το λιανεμπόριο και η έννοια του λιανικού εμπορίου είναι το φυσικό κατάστημα» πρόσθεσε ο υπουργός.

Δεδομένου ότι διανύουμε την εκπτωτική περίοδο, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως προέχει το κομμάτι της ένδυσης και της υπόδησης, την στιγμή που θα πρέπει να πωληθούν γιατί αλλάζει η σεζόν. «Κάθε Παρασκευή συζητάμε για το λιανεμπόριο και όταν έρθει η ώρα και για τα καταστήματα με έπιπλα να μπουν μέσα στην κινητικότητα, θα μπουν κι αυτά» δήλωσε ο υπουργός ερωτηθείς για τα καταστήματα των επίπλων. «Ας εμπιστευτούμε τους επιδημιολόγους» πρόσθεσε.

Εστίαση

Αναφορικά με την εστίαση, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε πως σίγουρα αφορά «το 40% της οικονομίας που έκλεισε με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την εστίαση». «Όταν φτάνουμε προς το τέλος η εστίαση θα λάβει τη δέουσα προσοχή και στήριξη» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τα γυμναστήρια, τα οποία σύμφωνα με τους επιδημιολόγους αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης, δήλωσε πως «θα προστεθούν, όταν μπορέσουμε». «Καθώς προχωράμε με τους εμβολιασμούς και χτιστεί το τείχος της ανοσίας θα δούμε τις επόμενες κινήσεις για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαθανάσης.

Τέλος, αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού και για το αν «πρέπει να ανοίγουμε τα καταστήματα» ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε πως «ως Πολιτεία ακούμε μια ειδική επιτροπή επιστημόνων που συνεδριάζει και στην ολομέλειά της βγάζει ένα συμπέρασμα. Από 'κει κι έπειτα ο πρωθυπουργός λαμβάνει τις αποφάσεις». «Ας περιμένουμε την Παρασκευή τις νέες αποφάσεις και να μην χτίζουμε προσδοκίες» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM