Πελώνη: Τέλος στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των κυβερνητικών

Θέση πήρε η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τον εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τοποθετήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό των «Παραπολιτικών» για το θέμα που έχει προκύψει από χθες σχετικά με τον εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών, έπειτα από ακύρωση του προγραμματισμένου εμβολιασμού υγειονομικών στο «Σωτηρία».

Η ίδια χαρακτηριστικά δήλωσε: «Τα κυβερνητικά στελέχη που εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα είναι τα στελέχη που κρίθηκε ότι βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα προτεραιότητας. Προφανώς υπάρχουν κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης οι οποίες δεν μπορούν να μπουν στον αυτόματο, αν συμβεί κάτι. Σας θυμίζω την περίπτωση του κ. Πλακιωτάκη».

Η κ. Πελώνη συμπλήρωσε πως «ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτειακής ηγεσίας και ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα».

«Από εκεί και πέρα υπήρξε μια λίστα που αφορούσε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους και της κυβέρνησης. Μέχρι χθες εμβολιάστηκαν 66 κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί από τους 128 που επρόκειτο να εμβολιαστούν, και εδώ κλείνει η λίστα», πρόσθεσε.

Όπως δήλωσε στη συνέχεια, οι υπόλοιποι που βρίσκονταν στη λίστα θα εμβολιαστούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Αναφορικά με τις αναρτήσεις φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Πελώνη δήλωσε πως «οι selfies κακώς έγιναν, ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στο ανώτατο επίπεδο και δεν χρειαζόταν τίποτα παραπάνω. Κακώς υπήρχαν αυτές οι αναρτήσεις».

Να σημειωθεί πως νωρίτερα για το ζήτημα αυτό τοποθετήθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου. Ο πρώτος έκανε λόγο για «προσβολή στο πρόγραμμα εμβολιασμού και στους υγειονομικούς», με τον δεύτερο να μην παίρνει ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα, μιλώντας για «άσκοπη αντιπαράθεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM