Πιερρακάκης: Δεν θα μπει κόφτης στα SMS ‒ Τι θα γίνει με τον κωδικό 7

H πιθανότητα πρόσθεσης ενός 7ου κωδικού στα SMS μετακινήσεων εξαρτάται από το αν θα το ζητήσουν οι ειδικοί, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1.

«Δεν υπάρχει στο τραπέζι κάτι τέτοιο, όμως έχουμε την τεχνική δυνατότητα να το παρέχουμε όποτε μας ζητηθεί», συμπλήρωσε ο υπουργός σχετικά με τον κωδικό 7.

Του Μάκη Θεοδώση

Επίσης, ο υπουργός ανέφερε πως δεν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης να μπει κόφτης στα μηνύματα και εξήγησε πως υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που συμπληρώνουν εντολές σε χαρτί λόγω μη εξοικείωσης με την τεχνολογία.

Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός

Σχετικά με το πώς θα γίνει ο εμβολιασμός των πολιτών έκανε σαφές πως την εποπτεία την έχει το υπουργείο Υγείας. «Το πιο δύσκολο εγχείρημα είναι η απρόσκοπτη και ασφαλής άφιξη των εμβολίων στα κέντρα εμβολιασμού. Εδώ μπαίνει ο δικός μας ρόλος, που αφορά την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών», πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν τρεις επιλογές:
  • Τηλεφωνικό κέντρο: ενημέρωση των πολιτών διά τηλεφώνου.
  • Πλατφόρμα για ραντεβού: εφόσον είναι κάποιος σε κατηγορία που έχει εγκριθεί να εμβολιαστεί, θα μπει στην πλατφόρμα και θα κλείσει το ραντεβού.
  • Άυλη συνταγογράφηση: Εφόσον έχει γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση κάποιος, θα λάβει χωρίς αίτηση ένα SMS που θα αναφέρει την προτεινόμενη ώρα και μέρα.

Ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες να εγγραφούν στην πλατφόρμα, όπου δηλώνεται και η διεύθυνση, έτσι ώστε το κέντρο εμβολιασμού που θα προτείνεται να είναι κοντά στον κάθε πολίτη.

Ξεκαθάρισε επιπλέον ότι ο εμβολιασμός θα γίνεται βάσει των κριτηρίων της Επιτροπής Εμβολιασμού και μόνο το τεχνικό κομμάτι της οργάνωσης θα γίνεται μέσω του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Καλύτερα να πήξουμε στις πλατφόρμες, παρά στις ουρές», είπε αναφερόμενος στο πλήθος των πλατφορμών τις οποίες πλέον χρησιμοποιούμε και παρομοίασε το gov.gr με το ΚΕΠ, καθώς εκεί συγκεντρώνονται πλέον 819 υπηρεσίες.

Αναφορικά με την επικαιροποίηση των στοιχείων των πολιτών στις πλατφόρμες, εξήγησε ότι η ψηφιακή επικαιροποίηση είναι «αντανάκλαση του χαρτιού» και τόνισε ότι «γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια να περάσουμε στον 21ο αιώνα».

Ερωτηθείς, τέλος, για το πλήθος των SMS μετακίνησης που στέλνονται από τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη επιδημιολογικά, ξεκαθάρισε πως «ηθελημένα έχουμε μόνο τον ημερήσιο όγκο των SMS και δεν κρατάμε άλλα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ιδιωτικότητα του πολίτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM