Προκαλούν τα τουρκικά μέσα: «Η Αθήνα σαμποτάρει τον διάλογο» (pic)

Τα τουρκικά ΜΜΕ προκαλούν με δημοσιεύματα τα οποια αναφέρουν πως η χώρα μας σαμποτάρει τον διάλογο Αθήνας-Άγκυρας.

Τις τελευταίας ώρες, και παρά το γεγονός ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες για τον διάλογο Αθήνας-Αγκυρας, ο τουρκικός τύπος υπονομεύει τις προσπάθειες της χώρα μας αναφέροντας πως η Ελλάδα με τις ενέργειες της «τορπιλίζει» την προσπάθεια διαλόγου. Παράλληλα, ο «πόλεμος» των Navtex καλά κρατεί.

«Το παιχνίδι της Ελλάδας με τις Navtex»

«Το παιχνίδι της Ελλάδας με τις Navtex»: Η Αθήνα σαμποτάρει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, η οποία υποστηρίζει προκλητικά πως η Ελλάδα χρησιμοποιεί το θέμα έκδοσης Navtex, προκειμένου να σαμποτάρει τις προσπάθειες για διμερή διάλογο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το TRT, που στην ελληνική του έκδοση έχει τίτλο: «Νέα πρόκληση με Navtex από την Ελλάδα», επιχειρώντας να παρουσιάσει την Τουρκία ως τη πλευρά που αδικείται από τις ενέργειες της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Τουρκία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο κάνει τα απαραίτητα βήματα για την επίλυση των προβλημάτων με διάλογο, ενώ η Ελλάδα με σκοπό τις εκπαιδεύσεις σκοποβολής σε ευρύ πεδίο στο χώρο ευθύνης της Τουρκίας εξέδωσε δύο νεες NAVTEX. Η Τουρκία έπειτα από αυτή την εξέλιξη εντός του χώρου ευθύνης της για τις σχετικές περιοχές εξέδωσε νέα NAVTEX» αναφέρει το μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Οι Navtex

Ειδικότερα, η Τουρκία με τη μια αντι-Navtex δέσμευσε περιοχή Νοτιοανατολικά της Κρήτης, εντός χώρου του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, ενώ με τη δεύτερη αντι-Navtex θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου.

Τουρκικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως η έκδοση Navtex σε μία ευρεία περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό, εννοεί τον υδρογραφικό σταθμό του Ηρακλείου Κρήτης, «δεν θα λύσουν τα προβλήματα αλλά θα αυξήσουν την ένταση στην περιοχή».

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα:

«Η Τουρκία έχει σκοπό την επίλυση των προβλημάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο όπου έκανε πολλά βήματα σε αυτό το θέμα και ότι αξιολόγησε να μειώσει το πεδίο εφαρμογής ορισμένων στρατιωτικών ασκήσεων και ακόμη και να καθυστερήσει ορισμένες από αυτές προκειμένου να συμβάλει στη λύση. Απέναντι σε όλα αυτά τα καλοπροαίρετα βήματα της Τουρκίας, η Ελλάδα προσπαθεί να ανατρέψει το τραπέζι του διαλόγου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM