Συρεγγέλα για Μπεκατώρου: «Με το θάρρος της, άνοιξε την πόρτα της σιωπής»

Η Μαρία Συρεγγέλα από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στην Σοφία Μπεκατώρου και όσα εκείνη αποκάλυψε  – «Η Σοφία Μπεκατώρου, με το θάρρος που επέδειξε, άνοιξε την πόρτα της σιωπής»

Στη Σοφία Μπεκατώρου και την καταγγελία της περί σεξουαλικής κακοποίησης από υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (Ε.Ι.Ο.) αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική, Μαρία Συρεγγέλα.

Μάλιστα, η ίδια έκανε λόγο πως είναι αναγκαίο να υπάρξει στήριξη των γυναικών αυτών –όσων δηλαδή είναι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης – μέσω ειδικών προγραμμάτων.

Συρεγγέλα: «Πλέον, άρχισαν να μιλούν για αυτά τα θέματα»

«Σαφώς έχει θετικό αποτύπωμα. Πλέον, άρχισαν να μιλούν για αυτά τα θέματα που αφορούν κυρίως γυναίκες. Η Σοφία Μπεκατώρου, με το θάρρος που επέδειξε, άνοιξε την πόρτα της σιωπής. Σαφώς και πρέπει να υπάρξει στήριξη των γυναικών με ειδικά προγράμματα», επισήμανε η κυρία Μαρία Συρεγγέλα.

Χαρακόπουλος: «Η δημοσιοποίηση τέτοιων περιστατικών μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά»

Μάλιστα, νωρίτερα, στο συγκεκριμένο ζήτημα είχε αναφερθεί και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και βουλευτής της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρακόπουλος χαρακτήρισε τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, αλλά και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί σεξουαλικής κακοποίησης και λεκτικής βίας τόσο στον χώρο του αθλητισμού όσο και στον χώρο της τέχνης, ως «σοβαρό, μείζον θέμα των ημερών».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Αμέσως μετά, ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επισήμανε πως «Αξίζει να συγχαρούμε την κ. Μπεκατώρου και όσους βρίσκουν το ψυχικό σθένος να μιλήσουν για το τραύμα αυτό».

Και κατέληξε λέγοντας: «Αρμόδια να τα κρίνει, βεβαίως, είναι η Δικαιοσύνη. Η δημοσιοποίηση, όμως, τέτοιων περιστατικών μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM