Σκέρτσος: Δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις για άνοιγμα σχολείων στις 11 Ιανουαρίου

Αναμένεται η εισήγηση των ειδικών στο υπουργείο Παιδείας

O Άκης Σκέρτσος, όπως ανακοινώθηκε από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, παραμένει υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και θα είναι αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Ο ίδιος, λίγη ώρα πριν από τις ανακοινώσεις, τοποθετήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, όπου και μίλησε για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, τη στιγμή που από χθες έκλεισαν το λιανεμπόριο και η εφαρμογή του click away, με σκοπό να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας.

Ο ίδιος, ερωτηθείς για το αν πρόκειται για μια ειλημμένη απόφαση, δήλωσε: «Μιλάμε πάντα για την παρακολούθηση μιας πολύ δυναμικής κατάστασης, οπότε ειλημμένες αποφάσεις δεν μπορεί να υπάρχουν. Κάθε εβδομάδα τα δεδομένα αλλάζουν». Και πρόσθεσε: «Σίγουρα η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία και τα επιδημιολογικά δεδομένα πρέπει να είναι σε μια κατάσταση ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για διασπορά του ιού».

«Το μέτρο (σ.σ. για το κλείσιμο του λιανεμπορίου) είναι προληπτικό. Σίγουρα δεν μπορούμε να έχουμε την ορατότητα που θα θέλαμε για το τι συνέβη τις γιορτές και εκτιμούμε ότι με τα μέτρα ελέγχων τα οποία πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα περιορίστηκε η κινητικότητα όσο ήταν δυνατό, καθώς μιλάμε για ένα lockdown που κρατά σχεδόν δύο μήνες και σίγουρα υπάρχει μια φυσική κόπωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος. «Το μέτρο πάρθηκε για να μειώσει τον κίνδυνο, ώστε να μπορέσει η επιτροπή των ειδικών να μας δώσει μια τελική εισήγηση», κατέληξε.

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε πως υπήρξε μια αυξημένη κινητικότητα, της τάξεως του 20%, κατά τη διάρκεια των εορτών. Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM