ΣΥΡΙΖΑ: Δεν τους «ανοίγει η Ομπρέλα»

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικός εμφύλιος, ένα Οργανωτικό Γραφείο

σε παρακμή και στη μέση ο Τσίπρας

Τέτοιος διχασμός ούτε στη διάσπαση του 2015 δεν επικράτησε ανάμεσα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή νέων οργάνων βάσης βρίσκονται στην τελική ευθεία, με πολλές οργανώσεις ανά την Ελλάδα να έχουν εκλέξει ήδη τα νέα τους συντονιστικά.

Ωστόσο, ένας άνευ προηγουμένου «πόλεμος» έλαβε χώρα το προηγούμενο διάστημα μεταξύ των μελών της «Ομπρέλας» και νέων μελών που «τόλμησαν» να ενταχτούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διαγραφές των νέων μελών, χωρίς καμία λογική και χωρίς κανένα επιχείρημα που να «πατά» στο καταστατικό του κόμματος, πήγαν και ήρθαν.

Στον Πειραιά, πάνω από 300 νέα μέλη έμειναν εκτός εκλογικών διαδικασιών, με απόφαση του Οργανωτικού Γραφείου και του ίδιου του γραμματέα Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Στην Α' Αθήνας, από τα εκατοντάδες νέα μέλη που διέγραψαν, τουλάχιστον 100 απειλούν πως αν δεν περιληφθούν στις λίστες του κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό, θα παραδώσουν κλειδιά των οργανώσεων.

Οι καταγγελίες που φτάνουν στα mails τόσο του Οργανωτικού όσο και του Τζανακόπουλου αλλά και του Τσίπρα για καταστρατήγηση του καταστατικού του κόμματος από το Οργανωτικό Γραφείο είναι αμέτρητες.

«Το κλίμα είναι ιδιαιτέρως τεταμένο, μιας και δεν βγαίνουν τα "κουκιά" της Ομπρέλας όπως είχαν υπολογίσει, με την πρακτική  κοπτάτσια να έχει εξέχουσα θέση το τελευταίο διάστημα στη στρατηγική του Οργανωτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, με τις ευλογίες Τζανακόπουλου - Βούτση», αναφέρουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δυσαρέσκεια και για νεολαία

Μεγάλη δυσαρέσκεια υπάρχει και για ορισμένα στελέχη της νεολαίας, τα οποία –όπως καταγγέλλουν παλιά στελέχη του κόμματος– χωρίς καμία αρμοδιότητα παρεμβαίνουν στις οργανώσεις βάσης για να επιβάλουν τη δική τους γραμμή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. οδεύει προς το συνέδριό του με συγκρουσιακό εσωκομματικό κλίμα. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έδειξε όχι μόνο ότι δεν μπορεί να επιβάλει συναίνεση και να εφαρμόσει σύνθεση, αλλά ότι είναι μία ακόμη κακή επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.